Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové hruštičky

Tohle mandlové pečivo kupodivu pochází z Řecka. Jmenuje se ‚amygdalota‘.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 35 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví Řecká

Ingredience

    • 480 g spařených loupaných mandlí
    • 160 g cukru krupice
    • asi 80 g dětské krupičky
    • 3 ušlehané bílky
    • 2 lžíce vody z pomerančových květů nebo aromatického likéru
    • asi 35 hřebíčků
    • máslo na vymazání plechů
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na cca 160 °C a lehce vymastěte dva plechy. Mandle se lžící cukru rozmixujte najemno a vsypte do misky. Přidejte zbylý cukr, krupičku, bílky i vodu z pomerančových květů a propracujte na poměrně tužší, ale tvárnou hmotu. Pokud se příliš lepí, přidejte ještě krupičku.

2. Kousky hmoty vytvarujte jako hruštičky a do každé zapíchněte místo stopky hřebíček. Naklaďte na vymazané plechy, vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.

3. Přesuňte na tác vyložený pečicím papírem a ještě zatepla hojně posypte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévané perníčky

Cihličky s arašídovým máslem

Kuličky s karamelovou náplní

Mozartky

Kytičky s čokoládovou náplní

Koláčky s citronovým krémem

Stočené čokoládové placičky

Kokosky s kokosovým krémem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tak hruštičky už jsou v troubě, doufám že budou tak lákavé jako jsou na té fotografii :)

Přidat komentář