Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové muffiny se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3522 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 429 g
Tuky 154 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kousky čerstvých švestiček.

Suroviny

mandle plátky 75 g
opražené
nebo polohrubá
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
pokojová teplota
mléko 200 ml
med 2 PL
tekutý
vanilkový extrakt ½ ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mátový olej 60 ml
(prodejny zdravé výživy)
rozuštěné, vychládlé
bez pecek, prokájené

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. Mandle za občasného promíchání 5 minut opékejte na plechu v troubě či na sporáku na pánvi, aby zezlátly. Rozprostřete je na talíř a nechte 5 minut chladnout. Dvě třetiny pak semelte najemno (ne na pastu) a v misce je smíchejte s moukou, cukrem, kypřicím práškem a solí.

2

V míse vyšlehejte vejce s mlékem, medem a oběma extrakty dohladka. Pak vešlehejte olej a máslo. Do hladké směsi vmíchejte zbylé mandle a pak moučnou směs.

3

Těstem naplňte formičky vyložené košíčky či pečicím papírem a posypte švestkami. Pečte asi 20 minut do světle zlatohněda. Špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...