0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové muffiny se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3522 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 429 g
Tuky 154 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S kousky čerstvých švestiček.

Suroviny

mandle plátky 75 g
opražené
mouka pšeničná hladká 250 g
nebo polohrubá
krupicový cukr 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
pokojová teplota
mléko 200 ml
med 2 PL
tekutý
vanilkový extrakt ½ ČL
mandlový extrakt ½ ČL
mátový olej 60 ml
(prodejny zdravé výživy)
máslo 40 g
rozuštěné, vychládlé
bez pecek, prokájené

1 Troubu zahřejte na 200 °C. Mandle za občasného promíchání 5 minut opékejte na plechu v troubě či na sporáku na pánvi, aby zezlátly. Rozprostřete je na talíř a nechte 5 minut chladnout. Dvě třetiny pak semelte najemno (ne na pastu) a v misce je smíchejte s moukou, cukrem, kypřicím práškem a solí.

2 V míse vyšlehejte vejce s mlékem, medem a oběma extrakty dohladka. Pak vešlehejte olej a máslo. Do hladké směsi vmíchejte zbylé mandle a pak moučnou směs.

3 Těstem naplňte formičky vyložené košíčky či pečicím papírem a posypte švestkami. Pečte asi 20 minut do světle zlatohněda. Špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč