
Sýrové jednohubky na slaných krekrech
Geniální začátek večírku nebo večeře
Vydání: 2007/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g kozího tvarohového sýra
- ½ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky chilli
- 1 svazek čerstvé pažitky
- asi 20 krekrů
Příprava jídla
1. Cibulku oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, česnek propasírujte pomocí lisu a smíchejte s kozím sýrem, římským kmínem a chilli. Lžičkou nabírejte kousky sýrové pasty a navlhčenýma rukama je tvarujte do kuliček.
2. Pažitku nasekejte nadrobno a obalujte v ní sýrové kuličky. Dejte je vychladit do ledničky – aspoň na hodinu, ale klidně je tam nechte i celý den. Až přijde jejich čas, překrojte je a vždy polovinu kuličky ,posaďte‘ na krekr.
Přidat komentář