Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkový olej

Každá pekařka ví, že mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem je stejně propastný rozdíl jako mezi taveným sýrem a parmazánem.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: na 500 ml oleje
Doba přípravy: Do 10 minut
Chladnutí: 10 minut
P
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 2 vanilkové lusky, podélně rozříznuté
    • 500 ml kvalitního rostlinného oleje

Příprava jídla

1. Vanilkové lusky vložte do kastrůlku, zalijte olejem a pozvolna zahřívejte až do chvíle, kdy začne být olej horký (lusky se ale v žádném případě nesmějí smažit!). Odstavte a nechte deset minut chladnout.

2. Olej přeceďte a nalijte do jedné nebo několika dekorativních lahviček; lusky můžete také ponechat uvnitř. Uzavřete a až do upotřebení skladujte v chladu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s rozmarýnem

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Jedlé dárky

Pikantní ořechy

Brusinkový likér

Parmazánové krekry

Čokoládové lanýže

REKLAMA

Přidat komentář