
Bylinkový olej s česnekem
Také si rádi před jídlem namáčíte chléb v olivovém oleji? Pak musíte vyzkoušet tenhle ochucený! A místo kupovaného chleba upečte domácí focacciu, která se hodí nejen k oleji, ale může provázet jako příloha celé menu.
Vydání: 2018/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- 3–6 lžic balzamikového octa
- 3 stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté
- 1 lžíce čerstvé nasekané nebo větší špetka sušené bazalky
- 1 lžíce čerstvého nasekaného nebo větší špetka sušeného oregana
- vločková sůl
- špetka chilli nebo kajenského pepře (nemusí být)
Příprava jídla
1 Olej rozdělte do 3 mističek, do každé dejte po 1–2 lžících balzamikového octa, stroužek česneku, vmíchejte bylinky a osolte podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat i trochu chilli nebo kajenského pepře. Podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li olej ještě vylepšit, nasypte do mističek před servírováním po lžíci strouhaného parmazánu nebo pecorina.
Přidat komentář