0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkový olej s česnekem

Bylinkový olej s česnekem

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 3–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1113 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 116 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také si rádi před jídlem namáčíte chléb v olivovém oleji? Pak musíte vyzkoušet tenhle ochucený! A místo kupovaného chleba upečte domácí focacciu, která se hodí nejen k oleji, ale může provázet jako příloha celé menu.

Suroviny

olivový olej extra panenský 125 ml
balzamikový ocet 3 PL
3–6 lžic podle chuti
česnek 3 stroužky
oloupané a rozmáčknuté
bazalka 1 PL
čerstvá nasekaná nebo větší špetka sušené
oregano 1 PL
čerstvé nasekané nebo větší špetka sušeného
sůl vločková
chilli sušené 1 špetka
lze nahradit kajenským pepřem (nemusí být)

Olej rozdělte do 3 mističek, do každé dejte po 1–2 lžících balzamikového octa, stroužek česneku, vmíchejte bylinky a osolte podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat i trochu chilli nebo kajenského pepře. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li olej ještě vylepšit, nasypte do mističek před servírováním po lžíci strouhaného parmazánu nebo pecorina.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit