Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkový olej s česnekem

Také si rádi před jídlem namáčíte chléb v olivovém oleji? Pak musíte vyzkoušet tenhle ochucený! A místo kupovaného chleba upečte domácí focacciu, která se hodí nejen k oleji, ale může provázet jako příloha celé menu.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT25M
Pečení 0:25
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 125 ml extra panenského olivového oleje
    • 3–6 lžic balzamikového octa
    • 3 stroužky česneku, oloupané a rozmáčknuté
    • 1 lžíce čerstvé nasekané nebo větší špetka sušené bazalky
    • 1 lžíce čerstvého nasekaného nebo větší špetka sušeného oregana
    • vločková sůl
    • špetka chilli nebo kajenského pepře (nemusí být)

Příprava jídla

Olej rozdělte do 3 mističek, do každé dejte po 1–2 lžících balzamikového octa, stroužek česneku, vmíchejte bylinky a osolte podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat i trochu chilli nebo kajenského pepře. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li olej ještě vylepšit, nasypte do mističek před servírováním po lžíci strouhaného parmazánu nebo pecorina.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář