Bylinkový olej s česnekem

Bylinkový olej s česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do hodiny Snadné Pro 3–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1113 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 15 g
Tuky 116 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Také si rádi před jídlem namáčíte chléb v olivovém oleji? Pak musíte vyzkoušet tenhle ochucený! A místo kupovaného chleba upečte domácí focacciu, která se hodí nejen k oleji, ale může provázet jako příloha celé menu.

Související recepty

Suroviny

olivový olej extra panenský 125 ml
balzamikový ocet 3 PL
3–6 lžic podle chuti
česnek 3 stroužky
oloupané a rozmáčknuté
bazalka 1 PL
čerstvá nasekaná nebo větší špetka sušené
oregano 1 PL
čerstvé nasekané nebo větší špetka sušeného
sůl vločková
chilli sušené 1 špetka
lze nahradit kajenským pepřem (nemusí být)

Olej rozdělte do 3 mističek, do každé dejte po 1–2 lžících balzamikového octa, stroužek česneku, vmíchejte bylinky a osolte podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat i trochu chilli nebo kajenského pepře. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li olej ještě vylepšit, nasypte do mističek před servírováním po lžíci strouhaného parmazánu nebo pecorina.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit