Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4950 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 62 g
Tuky 514 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Každá pekařka ví, že mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem je stejně propastný rozdíl jako mezi taveným sýrem a parmazánem. Vanilkovou esenci v kapce oleje můžete mít kdykoli po ruce. Připravte si ji s námi.

Suroviny

vanilkový lusk 2 ks
rostlinný olej 500 ml

1 Podélně rozkrojené vanilkové lusky vložte do kastrůlku, zalijte olejem a pozvolna zahřívejte až do chvíle, kdy začne být olej horký (lusky se ale v žádném případě nesmějí smažit!). Odstavte a nechte deset minut chladnout.

2Olej přeceďte a nalijte do jedné nebo několika dekorativních lahviček; lusky můžete také ponechat uvnitř. Uzavřete a až do upotřebení skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit