Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaštanové pyré

V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont Blanc.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00
Italská

Ingredience

    • špetka fenyklových semínek
    • 750 g oloupaných kaštanů
    • 200 ml mléka
    • špetka soli
    • ¼ hrnku krupicového cukru
    • ¼ hrnku rumu
    • 2 lžíce kakaa
    • šlehačka k podávání

Příprava jídla

1. Fenykl podrťte v hmoždíři nebo jej zabalte do utěrky a roztlučte paličkou. V hrnci uveďte do varu mírně osolenou vodu a na mírném varu asi čtyřicet minut vařte kaštany s fenyklem. Sceďte, vraťte do hrnce, zalijte mlékem, mírně povařte ještě 15 až 20 minut a přitom kaštany drťte vařečkou nebo kvedlačkou. Můžete přidat trochu teplého mléka, aby byla směs hladká. Jakmile začne houstnout, vmíchejte cukr. Potom sejměte z ohně a přidejte rum i kakao.

2. Lisem na brambory protlačujte pyré rovnou do misek, aby vznikly jakési provázky. Podávejte se šlehačkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty z jedlých kaštanů

Celerovo-bramborový gratin

Chlebíček s dýní a fetou

Zvěřina po burgundsku

REKLAMA

Přidat komentář