Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2081 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 372 g
Tuky 31 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont Blanc.

Suroviny

fenyklová semínka špetka
kaštany 750 g
oloupané
mléko 200 ml
sůl špetka
rum ¼ hrnku
kakao 2 PL
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Fenykl podrťte v hmoždíři nebo jej zabalte do utěrky a roztlučte paličkou. V hrnci uveďte do varu mírně osolenou vodu a na mírném varu asi čtyřicet minut vařte kaštany s fenyklem.

2

Sceďte, vraťte do hrnce, zalijte mlékem, mírně povařte ještě 15 až 20 minut a přitom kaštany drťte vařečkou nebo kvedlačkou. Můžete přidat trochu teplého mléka, aby byla směs hladká.

3

Jakmile začne houstnout, vmíchejte cukr. Potom sejměte z ohně a přidejte rum i kakao.

4

Lisem na brambory protlačujte pyré rovnou do misek, aby vznikly jakési provázky. Podávejte se šlehačkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč