V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont Blanc.
Suroviny
fenyklová semínka
špetka
kaštany
750
g
oloupané
mléko
200
ml
sůl
špetka
krupicový cukr
¼
hrnku
rum
¼
hrnku
kakao
2
PL
ušlehaná, k podávání
Postup
1
Fenykl podrťte v hmoždíři nebo jej zabalte do utěrky a roztlučte paličkou. V hrnci uveďte do varu mírně osolenou vodu a na mírném varu asi čtyřicet minut vařte kaštany s fenyklem.
2
Sceďte, vraťte do hrnce, zalijte mlékem, mírně povařte ještě 15 až 20 minut a přitom kaštany drťte vařečkou nebo kvedlačkou. Můžete přidat trochu teplého mléka, aby byla směs hladká.
3
Jakmile začne houstnout, vmíchejte cukr. Potom sejměte z ohně a přidejte rum i kakao.
4
Lisem na brambory protlačujte pyré rovnou do misek, aby vznikly jakési provázky. Podávejte se šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty z jedlých kaštanů(10 receptů )