Kaštanové pyré

Kaštanové pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2081 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 372 g
Tuky 31 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont Blanc.

Suroviny

fenyklová semínka špetka
kaštany 750 g
oloupané
mléko 200 ml
sůl špetka
krupicový cukr 0.25 hrnku
rum 0.25 hrnku
kakao 2 PL
smetana ke šlehání
k podávání

1. Fenykl podrťte v hmoždíři nebo jej zabalte do utěrky a roztlučte paličkou. V hrnci uveďte do varu mírně osolenou vodu a na mírném varu asi čtyřicet minut vařte kaštany s fenyklem. Sceďte, vraťte do hrnce, zalijte mlékem, mírně povařte ještě 15 až 20 minut a přitom kaštany drťte vařečkou nebo kvedlačkou. Můžete přidat trochu teplého mléka, aby byla směs hladká. Jakmile začne houstnout, vmíchejte cukr. Potom sejměte z ohně a přidejte rum i kakao.

2. Lisem na brambory protlačujte pyré rovnou do misek, aby vznikly jakési provázky. Podávejte se šlehačkou.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit