Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2081 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 372 g
Tuky 31 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont Blanc.

Suroviny

fenyklová semínka špetka
kaštany 750 g
oloupané
mléko 200 ml
sůl špetka
rum ¼ hrnku
kakao 2 PL
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Fenykl podrťte v hmoždíři nebo jej zabalte do utěrky a roztlučte paličkou. V hrnci uveďte do varu mírně osolenou vodu a na mírném varu asi čtyřicet minut vařte kaštany s fenyklem.

2

Sceďte, vraťte do hrnce, zalijte mlékem, mírně povařte ještě 15 až 20 minut a přitom kaštany drťte vařečkou nebo kvedlačkou. Můžete přidat trochu teplého mléka, aby byla směs hladká.

3

Jakmile začne houstnout, vmíchejte cukr. Potom sejměte z ohně a přidejte rum i kakao.

4

Lisem na brambory protlačujte pyré rovnou do misek, aby vznikly jakési provázky. Podávejte se šlehačkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín