Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Umrlčí chlebíček

Tenhle sladký bochníček neodmyslitelně patří k oslavám mexického svátku Den mrtvých, který začíná 1. listopadu a je to něco jako bujará obdoba našich Dušiček.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Kynutí: 2 hodiny až 2 hodiny 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Chléb a pečivo Mexická

Ingredience

    • ½ hrnku másla
    • ½ hrnku mléka
    • 5–5½ hrnku hladké mouky
    • 2 balíčky sušeného droždí
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce anýzových semínek
    • ½ hrnku krupicového cukru
    • 4 vejce
    • olej na vytření mísy

    Na polevu:

    • ½ hrnku moučkového cukru
    • ½ hrnku čerstvé pomerančové šťávy
    • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry

Příprava jídla

1. V kastrole na středním plameni rozehřejte máslo, mléko a hrnek vody, až budou velmi teplé, ale nebudou se vařit.

2. Odměřte si hrnek a půl mouky a zbylou ponechte stranou. Odměřenou mouku smíchejte ve velké míse s droždím, solí, anýzem a cukrem. Vešlehejte teplé máslo, které jste rozpustili s mlékem a vodou. Přidejte vejce a vmíchejte další mouku. Tu přidávejte tak dlouho, až získáte měkké, ale nelepivé těsto. Na pomoučněné ploše je hněťte asi deset minut, až bude pružné.

3. Mísu vytřete olejem, vložte těsto, přikryjte fólií a nechte vzejít, až zdvojnásobí objem; trvá to hodinu až hodinu a půl. Pak těsto ‚zbouchejte‘ a většinu vytvarujte do bochánku. Ze zbytku vyválejte provázky a několikrát je zmáčkněte, aby vypadaly jako kostnaté prstíky. Přitiskněte na bochánek a nechte v teple hodinu kynout.

4. Při 180 stupních pečte asi čtyřicet minut. Vyjměte z trouby a potřete polevou, svařenou z uvedených přísad.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Tacos plněné dušeným vepřovým

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Mexická horká čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář