Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3/5 Počet hodnocení: 8
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2261 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 283 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 225 g
máslo 110 g
na vymzání formy
zlatý sirup 4 PL
lze nahradit medem
6 PL
kandovaný zázvor
třtinový cukr 110 g
demerara nebo muscovado
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
vejce 1 ks
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem. V kastrůlku zahřívejte zlatý sirup nebo med, máslo, mléko a cukr, dokud se vše nerozpustí. Nechte asi tři minuty stát.

Zatím smíchejte mouku, kypřicí prášek a koření. Do sypké směsi zamíchejte kandovaný zázvor tak, aby se od sebe oddělily jednotlivé nudličky (díky tomu zázvor v těstě neklesne ke dnu).

Vejce prošlehejte s mlékem, přidejte ke směsi v kastrůlku a vše přilijte k suchým surovinám. Tuhé těsto pořádně propracujte a dejte do formy. Pak pečte asi 40 minut.

Podávejte ještě teplé s kopečkem zakysané smetany; pro labužníky s několika kapkami zázvorového sirupu.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...