Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem. V kastrůlku zahřívejte zlatý sirup nebo med, máslo, mléko a cukr, dokud se vše nerozpustí. Nechte asi tři minuty stát.
Zatím smíchejte mouku, kypřicí prášek a koření. Do sypké směsi zamíchejte kandovaný zázvor tak, aby se od sebe oddělily jednotlivé nudličky (díky tomu zázvor v těstě neklesne ke dnu).
Vejce prošlehejte s mlékem, přidejte ke směsi v kastrůlku a vše přilijte k suchým surovinám. Tuhé těsto pořádně propracujte a dejte do formy. Pak pečte asi 40 minut.
Podávejte ještě teplé s kopečkem zakysané smetany; pro labužníky s několika kapkami zázvorového sirupu.