Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3/5 Počet hodnocení: 8
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2261 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 283 g
Tuky 107 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 225 g
máslo 110 g
na vymzání formy
zlatý sirup 4 PL
lze nahradit medem
6 PL
kandovaný zázvor
třtinový cukr 110 g
demerara nebo muscovado
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
vejce 1 ks
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem. V kastrůlku zahřívejte zlatý sirup nebo med, máslo, mléko a cukr, dokud se vše nerozpustí. Nechte asi tři minuty stát.

Zatím smíchejte mouku, kypřicí prášek a koření. Do sypké směsi zamíchejte kandovaný zázvor tak, aby se od sebe oddělily jednotlivé nudličky (díky tomu zázvor v těstě neklesne ke dnu).

Vejce prošlehejte s mlékem, přidejte ke směsi v kastrůlku a vše přilijte k suchým surovinám. Tuhé těsto pořádně propracujte a dejte do formy. Pak pečte asi 40 minut.

Podávejte ještě teplé s kopečkem zakysané smetany; pro labužníky s několika kapkami zázvorového sirupu.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...