Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Slaný chlebíček

Slaný chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu 1chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4333 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 172 g
Tuky 304 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při pečení zužitkujete leccos, co vám zbylo v lednici. Hostům, kteří tento chlebíček stoprocentně korunují na krále každé vaší party, to pochopitelně prozrazovat nemusíte.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
1 bal
sušené droždí
100 ml
plnotučné mléko
máslo 160 g
rozpuštěné
vejce 5 ks
3 PL
francouzské hořčice
Na kuřecí se sýrem a sušenými rajčaty
kuře pečené 150 g
lze nahradit grilovaným, pokrajeným na menší kousky
sýr 150 g
mozzarella, eidam, nakrájený na kostičky
sušená rajčata 4 PL
krájená
Na šunkový s olivami, sýrem a bylinkami
olivy zelené 4 PL
pokrájené
šunka 150 g
pokrájené na kostičky
sýr 150 g
nakrájený na kostičky
bylinky hrst
zelené, např. rozmarýn, tymián nebo estragon, nasekané
1. Do misky nasypte mouku a sušené droždí. Pak přilijte mléko, rozpuštěné máslo a tři lžíce hořčice.

2. V hrnečku rozšlehejte vejce, přelijte je do mísy a pečlivě promíchejte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočívat. Hmota by neměla být příliš tuhá; díky vejcím připomíná konzistencí spíš piškotové těsto. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3. Formu na biskupský chlebíček  vymažte a vyložte pečicím papírem (pokud ho nemáte, formu co nejlépe vysypte hrubou moukou nebo strouhankou). Vlijte těsto a v předehřáté troubě pečte asi hodinu.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.68

Obchod Apetit