Při pečení zužitkujete leccos, co vám zbylo v lednici. Hostům, kteří tento chlebíček stoprocentně korunují na krále každé vaší party, to pochopitelně prozrazovat nemusíte.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
droždí sušené
1
bal
mléko
100
ml
plnotučné
máslo
160
g
rozpuštěné
vejce
5
ks
hořčice francouzská
3
PL
Na kuřecí se sýrem a sušenými rajčaty
kuře pečené
150
g
lze nahradit grilovaným, pokrajeným na menší kousky
sýr
150
g
mozzarella, eidam, nakrájený na kostičky
sušená rajčata
4
PL
krájená
Na šunkový s olivami, sýrem a bylinkami
olivy zelené
4
PL
pokrájené
šunka
150
g
pokrájené na kostičky
sýr
150
g
nakrájený na kostičky
bylinky
1
hrst
zelené, např. rozmarýn, tymián nebo estragon, nasekané
Postup
1
Do misky nasypte mouku a sušené droždí. Pak přilijte mléko, rozpuštěné máslo a tři lžíce hořčice.
2
V hrnečku rozšlehejte vejce, přelijte je do mísy a pečlivě promíchejte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočívat. Hmota by neměla být příliš tuhá; díky vejcím připomíná konzistencí spíš piškotové těsto. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
3
Formu na biskupský chlebíček vymažte a vyložte pečicím papírem (pokud ho nemáte, formu co nejlépe vysypte hrubou moukou nebo strouhankou). Vlijte těsto a v předehřáté troubě pečte asi hodinu.
Komentáře