0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slaný chlebíček

Slaný chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slaný chlebíček

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 1chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4778 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 195 g
Tuky 315 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při pečení zužitkujete leccos, co vám zbylo v lednici. Hostům, kteří tento chlebíček stoprocentně korunují na krále každé vaší party, to pochopitelně prozrazovat nemusíte.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
droždí sušené 1 bal
mléko 100 ml
plnotučné
máslo 160 g
rozpuštěné
vejce 5 ks
hořčice francouzská 3 PL
Na kuřecí se sýrem a sušenými rajčaty
kuře pečené 150 g
lze nahradit grilovaným, pokrajeným na menší kousky
sýr 150 g
mozzarella, eidam, nakrájený na kostičky
sušená rajčata 4 PL
krájená
Na šunkový s olivami, sýrem a bylinkami
olivy zelené 4 PL
pokrájené
šunka 150 g
pokrájené na kostičky
sýr 150 g
nakrájený na kostičky
bylinky 1 hrst
zelené, např. rozmarýn, tymián nebo estragon, nasekané

1 Do misky nasypte mouku a sušené droždí. Pak přilijte mléko, rozpuštěné máslo a tři lžíce hořčice.

2 V hrnečku rozšlehejte vejce, přelijte je do mísy a pečlivě promíchejte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočívat. Hmota by neměla být příliš tuhá; díky vejcím připomíná konzistencí spíš piškotové těsto. Mezitím předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3 Formu na biskupský chlebíček  vymažte a vyložte pečicím papírem (pokud ho nemáte, formu co nejlépe vysypte hrubou moukou nebo strouhankou). Vlijte těsto a v předehřáté troubě pečte asi hodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit