Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tacos plněné dušeným vepřovým

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá náplň nejrůznějších placek včetně křupavých tacos.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Dušení 1:30
Sendvič Mexická

Ingredience

    • 2 chilli papričky
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1,5–2 kg vepřového ramínka
    • sůl a pepř
    • 2 cibule, pokrájené
    • 1 červená paprika, bez semínek a pokrájená
    • 2 zelené papriky, pokrájené
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce mletého kmínu
    • 4 snítky tymiánu
    • 1 bobkový list
    • ½ kg konzervovaných loupaných rajčat, rozdrcených
    • 1 pomeranč, rozpůlený
    • 1 limeta, rozpůlená
    • 8 placiček tacos
    • 1 avokádo, pokrájené na plátky
    • svazek ředkviček, na plátky

Příprava jídla

1. Chilli papričky namočte do horké vody a dejte stranou. Ve velké těžké pánvi nebo kastrolu s dobře přiléhající poklicí rozehřejte olivový olej. Maso dobře osolte a opepřete, pak je opečte ze všech stran do zhnědnutí, vyjměte a dejte stranou.

2. Do kastrolu přihoďte cibuli, papriku, česnek, kmín, tymián a bobkový list a opékejte pět minut do změknutí. Namočené chilli papričky vyjměte, odstraňte stopky a semínka a zbytek natrhejte rovnou do kastrolu. Vodu z namáčení uchovejte.

3. Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijte rajčaty a vodou z chilli papriček, případně dolijte vodou, aby maso bylo prakticky ponořeno. Vymačkejte do kastrolu šťávu z pomeranče a limety; jsou-li bio, přihoďte i vymačkané slupky. Uveďte do varu, snižte plamen a duste, až se maso úplně rozpadá, asi hodinu a půl.

4. Vyjměte maso a překryjte ho alobalem, šťávu přeceďte a uchovejte. Maso rozdělte na vlákna, případně zvlhčete trochou šťávy. Naplňte tacos (dvě na osobu by v rámci bohatého bufetu měly stačit), ozdobte plátky avokáda a ředkviček a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexické menu

Mexické menu

Umrlčí chlebíček

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Mexická horká čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář