Tacos plněné dušeným vepřovým

Tacos plněné dušeným vepřovým

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8958 kcal
Bílkoviny 467 g
Sacharidy 703 g
Tuky 498 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá náplň nejrůznějších placek včetně křupavých tacos.

Suroviny

chilli paprička 2 ks
olivový olej extra panenský 3 PL
vepřové maso 2 kg
vepřové ramínko
sůl
pepř
cibule 2 ks
pokrájená
paprika červená 1 ks
bez semínek, pokrájená
paprika zelená 2 ks
bez semínek, pokrájená
česnek 4 stroužky
nasekané
kmín 1 PL
mletý
tymián 4 snítky
bobkový list 1 ks
konzervovaná rajčata drcená 0.5 kg
pomeranč 1 ks
rozpůlený
limeta 1 ks
rozpůlená
taco shells 8 ks
placičky tacos
avokádo 1 ks
na plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky

1 Chilli papričky namočte do horké vody a dejte stranou. Ve velké těžké pánvi nebo kastrolu s dobře přiléhající poklicí rozehřejte olivový olej. Maso dobře osolte a opepřete, pak je opečte ze všech stran do zhnědnutí, vyjměte a dejte stranou.

2 Do kastrolu přihoďte cibuli, papriku, česnek, kmín, tymián a bobkový list a opékejte pět minut do změknutí. Namočené chilli papričky vyjměte, odstraňte stopky a semínka a zbytek natrhejte rovnou do kastrolu. Vodu z namáčení uchovejte.

3 Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijte rajčaty a vodou z chilli papriček, případně dolijte vodou, aby maso bylo prakticky ponořeno. Vymačkejte do kastrolu šťávu z pomeranče a limety; jsou-li bio, přihoďte i vymačkané slupky. Uveďte do varu, snižte plamen a duste, až se maso úplně rozpadá, asi hodinu a půl.

4 Vyjměte maso a překryjte ho alobalem, šťávu přeceďte a uchovejte. Maso rozdělte na vlákna, případně zvlhčete trochou šťávy. Naplňte tacos (dvě na osobu by v rámci bohatého bufetu měly stačit), ozdobte plátky avokáda a ředkviček a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit