0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tacos plněné dušeným vepřovým

Tacos plněné dušeným vepřovým
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tacos plněné dušeným vepřovým

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8938 kcal
Bílkoviny 467 g
Sacharidy 701 g
Tuky 498 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá náplň nejrůznějších placek včetně křupavých tacos.

Suroviny

chilli paprička 2 ks
olivový olej extra panenský 3 PL
vepřové maso 2 kg
vepřové ramínko
sůl
pepř
cibule 2 ks
pokrájená
paprika červená 1 ks
bez semínek, pokrájená
paprika zelená 2 ks
bez semínek, pokrájená
česnek 4 stroužky
nasekané
kmín 1 PL
mletý
tymián 4 snítky
bobkový list 1 ks
konzervovaná rajčata krájená ½ kg
rozpůlený
rozpůlená
taco shells 8 ks
placičky tacos
na plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky

Postup

1

Chilli papričky namočte do horké vody a dejte stranou. Ve velké těžké pánvi nebo kastrolu s dobře přiléhající poklicí rozehřejte olivový olej. Maso dobře osolte a opepřete, pak je opečte ze všech stran do zhnědnutí, vyjměte a dejte stranou.

2

Do kastrolu přihoďte cibuli, papriku, česnek, kmín, tymián a bobkový list a opékejte pět minut do změknutí. Namočené chilli papričky vyjměte, odstraňte stopky a semínka a zbytek natrhejte rovnou do kastrolu. Vodu z namáčení uchovejte.

3

Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijte rajčaty a vodou z chilli papriček, případně dolijte vodou, aby maso bylo prakticky ponořeno. Vymačkejte do kastrolu šťávu z pomeranče a limety; jsou-li bio, přihoďte i vymačkané slupky. Uveďte do varu, snižte plamen a duste, až se maso úplně rozpadá, asi hodinu a půl.

4

Vyjměte maso a překryjte ho alobalem, šťávu přeceďte a uchovejte. Maso rozdělte na vlákna, případně zvlhčete trochou šťávy. Naplňte tacos (dvě na osobu by v rámci bohatého bufetu měly stačit), ozdobte plátky avokáda a ředkviček a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč