Tacos plněné dušeným vepřovým

Tacos plněné dušeným vepřovým

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1726 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 190 g
Tuky 82 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá náplň nejrůznějších placek včetně křupavých tacos.

Suroviny

chilli paprička 2 ks
olivový olej 3 PL
extra panenský
1 kg
vepřové ramínko
sůl
pepř
cibule 2 ks
pokrájená
paprika 1 ks
červená, bez semínek, pokrájená
paprika 2 ks
zelená, pokrájená
česnek 4 stroužek
nasekané
kmín 1 PL
mletý
tymián 4 snítky
bobkový list 1 ks
rajčata 0.5 kg
loupaná, konzervovaná, rozdrcená
pomeranč 1 ks
rozpůlený
limeta 1 ks
rozpůlená
8 ks
placičky tacos
avokádo 1 ks
na plátky
Dále potřebujeme
ředkvičky svazek
na plátky

1. Chilli papričky namočte do horké vody a dejte stranou. Ve velké těžké pánvi nebo kastrolu s dobře přiléhající poklicí rozehřejte olivový olej. Maso dobře osolte a opepřete, pak je opečte ze všech stran do zhnědnutí, vyjměte a dejte stranou.

2. Do kastrolu přihoďte cibuli, papriku, česnek, kmín, tymián a bobkový list a opékejte pět minut do změknutí. Namočené chilli papričky vyjměte, odstraňte stopky a semínka a zbytek natrhejte rovnou do kastrolu. Vodu z namáčení uchovejte.

3. Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijte rajčaty a vodou z chilli papriček, případně dolijte vodou, aby maso bylo prakticky ponořeno. Vymačkejte do kastrolu šťávu z pomeranče a limety; jsou-li bio, přihoďte i vymačkané slupky. Uveďte do varu, snižte plamen a duste, až se maso úplně rozpadá, asi hodinu a půl.

4. Vyjměte maso a překryjte ho alobalem, šťávu přeceďte a uchovejte. Maso rozdělte na vlákna, případně zvlhčete trochou šťávy. Naplňte tacos (dvě na osobu by v rámci bohatého bufetu měly stačit), ozdobte plátky avokáda a ředkviček a podávejte.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit