Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tacos plněné dušeným vepřovým
Tacos plněné dušeným vepřovým
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tacos plněné dušeným vepřovým

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8938 kcal
Bílkoviny 467 g
Sacharidy 701 g
Tuky 498 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá náplň nejrůznějších placek včetně křupavých tacos.

Suroviny

olivový olej extra panenský 3 PL
vepřové ramínko
sůl
pepř
pokrájená
bez semínek, pokrájená
bez semínek, pokrájená
česnek 4 stroužky
nasekané
kmín 1 PL
mletý
tymián 4 snítky
rozpůlený
rozpůlená
taco shells 8 ks
placičky tacos
na plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky

Postup

1

Chilli papričky namočte do horké vody a dejte stranou. Ve velké těžké pánvi nebo kastrolu s dobře přiléhající poklicí rozehřejte olivový olej. Maso dobře osolte a opepřete, pak je opečte ze všech stran do zhnědnutí, vyjměte a dejte stranou.

2

Do kastrolu přihoďte cibuli, papriku, česnek, kmín, tymián a bobkový list a opékejte pět minut do změknutí. Namočené chilli papričky vyjměte, odstraňte stopky a semínka a zbytek natrhejte rovnou do kastrolu. Vodu z namáčení uchovejte.

3

Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Zalijte rajčaty a vodou z chilli papriček, případně dolijte vodou, aby maso bylo prakticky ponořeno. Vymačkejte do kastrolu šťávu z pomeranče a limety; jsou-li bio, přihoďte i vymačkané slupky. Uveďte do varu, snižte plamen a duste, až se maso úplně rozpadá, asi hodinu a půl.

4

Vyjměte maso a překryjte ho alobalem, šťávu přeceďte a uchovejte. Maso rozdělte na vlákna, případně zvlhčete trochou šťávy. Naplňte tacos (dvě na osobu by v rámci bohatého bufetu měly stačit), ozdobte plátky avokáda a ředkviček a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín