Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mušlová polévka od Maxima

Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 kg očištěných a připravených mušlí
    • hrnek bílého vína
    • 1 nasekaná šalotka
    • 1 lžička mletého šafránu
    • 4 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená
    • 5 lžic hladké mouky
    • 1 l rybího vývaru
    • 250 ml smetany (ke šlehání nebo kávové, podle chuti)
    • 1 žloutek
    • sůl a bílý pepř
    • čerstvá petrželka, tymián a bobkový list

Příprava jídla

1. Bylinky a bobkový list svažte nití. Mušle krátce prohřejte ve víně spolu se šalotkou a šafránem. Sceďte, ale tekutinu uchovejte.

2. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte cibuli, až zprůsvitní, ale nezbarví se. Poprašte moukou, opražte na světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte víno se šafránem, k uchu hrnce přivažte bylinky a vložte dovnitř a polévku vařte asi tři čtvrtě hodiny. Pak ji přeceďte přes jemné síto, aby byla doslova sametová!

3. Žloutek rozšlehejte ve smetaně a vešlehejte trochu polévky. Směs vlijte do hrnce s polévkou a na mírném plameni povařte do zhoustnutí. Přidejte mušle a prohřejte. Před podáváním dosolte a poprašte pepřem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář