
Old Fashioned
Říkají mu ,staromódní‘ a klasice se v tomto případě vyplatí věřit!
Vydání: 2008/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 10 kostek hnědého cukru
- 10 střiků angostury
- 500 ml whisky
- 100 ml neperlivé minerální vody
- 10 proužků pomerančové kůry
Příprava jídla
Každou kostku cukru zastříkněte angosturou. Všechny kostky dejte do džbánu o objemu litr a půl, zalijte minerálkou, zastříkněte částí whisky a pak lehce rozdrťte (třeba koncem vařečky), aby se kostky cukru téměř rozpustily. Přidejte polovinu zbývající whisky a asi 10–15 kostek ledu a opatrně promíchejte. Dolijte zbytek whisky, hrst kostek ledu a zamíchejte. Whiskové sklenice naplňte dalšími kostkami ledu a rozlijte do nich drink. Do každé sklenice vložte proužek pomerančové kůry.
Přidat komentář