0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

2/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 4 dortíky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5175 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 580 g
Tuky 247 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!

Suroviny

Philadelphia
ricotta 200 g
vejce 2 ks
krupicový cukr 75 g
pomerančová šťáva 40 ml
citronová šťáva 20 ml
pomerančová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná
škrob ½ ČL
kukuřičný
nakrájená na kostičky
NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 225 g
moučkový cukr 80 g
máslo 125 g
vychlazené a nakrájené na kostičky + navíc na vymazání forem
žloutek 2 ks
voda 1 PL
ledová
NA SNĚHOVOU ČEPICI
voda 60 ml
+ 1 lžíce navíc
vinný kámen ¼ ČL
krupicový cukr 220 g
bílek 75 ml
přibližně 2 ks

Připravte těsto. Mouku, cukr a máslo dejte do robotu s nožovým nástavcem a krátce propracujte tak, aby vznikla drobenka. Přidejte žloutky a vodu a zapněte robot na tak dlouho, dokud se vše nezačne spojovat v soudržné těsto. Rychle na pracovní ploše zformujte do koule, mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na plát o síle 3 mm. Uložte na 30 minut do lednice.

2 Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 17 cm vykrojte z plátu 4 kolečka. V případě potřeby zbytky těsta spojte a znovu rozválejte. Kolečky těsta vyložte 4 dortové formy o průměru 10 cm. Dno propíchejte vidličkou, přesahující těsto zakrojte ostrým nožem a formy uložte alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím troubu vyhřejte na 160°C.

3 Vychlazené korpusy vyložte pečicím papírem a zatižte keramickými kuličkami nebo suchou rýží (či fazolemi). Pečte zatížené 18–20 minut. Poté odstraňte zátěž i s papírem a pečte dalších 10–12 minut, nebo dokud není těsto zlaté a suché. Odložte stranou a nechte zchladnout.

4 Připravte náplň. Všechny suroviny až po kukuřičný škrob vyšlehejte dohladka. Vmíchejte kandovanou pomerančovou kůru. Teplotu v troubě snižte na 140°C. Náplň rozdělte mezi korpusy a pečte 20–25 minut, nebo dokud náplň na povrchu nezpevní. Nechte vychladnout a poté uložte na 30 minut do lednice.

5 Připravte sníh. Vodu, vinný kámen a polovinu cukru dejte do menšího rendlíku. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na střední stupeň a vařte 4 minuty. Zatímco se cukrový sirup vaří, vlijte bílky do mísy robotu a šlehejte, dokud sníh nezačne tvořit pevné špičky. Po lžících přidávejte zbylý cukr a šlehejte, až bude sníh hladký a lesklý. Stěrkou setřete boky mísy. Za stálého šlehání tenkým pramínkem vlévejte horký sirup a šlehejte alespoň 4 minuty nebo do vychladnutí. Naneste lžící na vychlazené cheesecaky a pomocí flambovací pistole lehce opalte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč