Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!
Suroviny
1 Připravte těsto. Mouku, cukr a máslo dejte do robotu s nožovým nástavcem a krátce propracujte tak, aby vznikla drobenka. Přidejte žloutky a vodu a zapněte robot na tak dlouho, dokud se vše nezačne spojovat v soudržné těsto. Rychle na pracovní ploše zformujte do koule, mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na plát o síle 3 mm. Uložte na 30 minut do lednice.
2 Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 17 cm vykrojte z plátu 4 kolečka. V případě potřeby zbytky těsta spojte a znovu rozválejte. Kolečky těsta vyložte 4 dortové formy o průměru 10 cm. Dno propíchejte vidličkou, přesahující těsto zakrojte ostrým nožem a formy uložte alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím troubu vyhřejte na 160°C.
3 Vychlazené korpusy vyložte pečicím papírem a zatižte keramickými kuličkami nebo suchou rýží (či fazolemi). Pečte zatížené 18–20 minut. Poté odstraňte zátěž i s papírem a pečte dalších 10–12 minut, nebo dokud není těsto zlaté a suché. Odložte stranou a nechte zchladnout.
4 Připravte náplň. Všechny suroviny až po kukuřičný škrob vyšlehejte dohladka. Vmíchejte kandovanou pomerančovou kůru. Teplotu v troubě snižte na 140°C. Náplň rozdělte mezi korpusy a pečte 20–25 minut, nebo dokud náplň na povrchu nezpevní. Nechte vychladnout a poté uložte na 30 minut do lednice.
5 Připravte sníh. Vodu, vinný kámen a polovinu cukru dejte do menšího rendlíku. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na střední stupeň a vařte 4 minuty. Zatímco se cukrový sirup vaří, vlijte bílky do mísy robotu a šlehejte, dokud sníh nezačne tvořit pevné špičky. Po lžících přidávejte zbylý cukr a šlehejte, až bude sníh hladký a lesklý. Stěrkou setřete boky mísy. Za stálého šlehání tenkým pramínkem vlévejte horký sirup a šlehejte alespoň 4 minuty nebo do vychladnutí. Naneste lžící na vychlazené cheesecaky a pomocí flambovací pistole lehce opalte.