Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 4 dortíky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5175 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 580 g
Tuky 247 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!

Suroviny

krémový sýr 250 g
Philadelphia
ricotta 200 g
vejce 2 ks
krupicový cukr 75 g
pomerančová šťáva 40 ml
citronová štáva 20 ml
pomerančová kůra 1 PL
najemno nastrouhaná
škrob 0.5 ČL
kukuřičný
pomerančová kůra kandovaná 30 g
nakrájená na kostičky
NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 225 g
moučkový cukr 80 g
máslo 125 g
vychlazené a nakrájené na kostičky + navíc na vymazání forem
žloutek 2 ks
voda 1 PL
ledová
NA SNĚHOVOU ČEPICI
voda 60 ml
+ 1 lžíce navíc
vinný kámen 0.25 ČL
krupicový cukr 220 g
bílek 75 ml
přibližně 2 ks

Připravte těsto. Mouku, cukr a máslo dejte do robotu s nožovým nástavcem a krátce propracujte tak, aby vznikla drobenka. Přidejte žloutky a vodu a zapněte robot na tak dlouho, dokud se vše nezačne spojovat v soudržné těsto. Rychle na pracovní ploše zformujte do koule, mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na plát o síle 3 mm. Uložte na 30 minut do lednice.

2 Pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 17 cm vykrojte z plátu 4 kolečka. V případě potřeby zbytky těsta spojte a znovu rozválejte. Kolečky těsta vyložte 4 dortové formy o průměru 10 cm. Dno propíchejte vidličkou, přesahující těsto zakrojte ostrým nožem a formy uložte alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím troubu vyhřejte na 160°C.

3 Vychlazené korpusy vyložte pečicím papírem a zatižte keramickými kuličkami nebo suchou rýží (či fazolemi). Pečte zatížené 18–20 minut. Poté odstraňte zátěž i s papírem a pečte dalších 10–12 minut, nebo dokud není těsto zlaté a suché. Odložte stranou a nechte zchladnout.

4 Připravte náplň. Všechny suroviny až po kukuřičný škrob vyšlehejte dohladka. Vmíchejte kandovanou pomerančovou kůru. Teplotu v troubě snižte na 140°C. Náplň rozdělte mezi korpusy a pečte 20–25 minut, nebo dokud náplň na povrchu nezpevní. Nechte vychladnout a poté uložte na 30 minut do lednice.

5 Připravte sníh. Vodu, vinný kámen a polovinu cukru dejte do menšího rendlíku. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na střední stupeň a vařte 4 minuty. Zatímco se cukrový sirup vaří, vlijte bílky do mísy robotu a šlehejte, dokud sníh nezačne tvořit pevné špičky. Po lžících přidávejte zbylý cukr a šlehejte, až bude sníh hladký a lesklý. Stěrkou setřete boky mísy. Za stálého šlehání tenkým pramínkem vlévejte horký sirup a šlehejte alespoň 4 minuty nebo do vychladnutí. Naneste lžící na vychlazené cheesecaky a pomocí flambovací pistole lehce opalte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit