Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z obřích fazolí a slaniny

Tenhle salát byste si měli dopřát jen jednou za čas, o to víc si ho vychutnejte!
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 12 plátků anglické slaniny, nakrájené na větší kousky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
    • 1 velká cibule, najemno nakrájená
    • lístky ze 2 snítek tymiánu
    • 1 lžička papriky
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 180 ml suchého bílého vína
    • 800 g konzervovaných velkých bílých fazolí, scezených
    • malý svazek petrželky, nasekané nahrubo
    • sůl a pepř, střik olivového oleje na dokončení

Příprava jídla

Slaninu osmahněte dokřupava na velké hluboké pánvi, trvá to asi pět minut. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Na pánvi zahřejte olej, vsypte mrkev, cibuli, tymián i papriku a za stálého míchání opékejte asi tři minuty. Pak přihoďte česnek a pokračujte ještě dvě minuty.

Vlijte víno, zvyšte plamen a nechte deset až dvanáct minut probublávat, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte fazole, povařte pět minut, osolte, opepřete a vsypte do mísy. Před podáváním přisypte petrželku a zakápněte olivovým olejem. Můžete podávat teplé, ale i vychladlé.

Salát můžete připravit den předem; pokud jej chcete podávat teplý, před podáváním ho prohřejte a v obou případech promíchejte s petrželkou a olejem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář