Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Reveňový koláč s drobenkou

Popis receptu: 
Dobrota, které se nikdy nepřejíme
Autor: Adéla Barošová
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    drobenka: 125 g másla, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g moučkového cukru, 1 bal. vanilkového cukru obloha: 500g a více reveně těsto: 225 g másla nebo hery, 225 g cukru, špetka soli, 3 vejce, 275 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 150 g bílého jogurtu

Příprava jídla

Z másla, cukru a soli ušleháme pěnu. Postupně vmícháme všechna 3 vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem , prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému. Do těsta většinou přidám i trochu mléka. Těsta vlijeme na vymazaný (nebo pečící papír) plech, rozprostřeme reveň a posypeme drobenkou. Pečeme při 175 stupních 40 - 45 minut.
REKLAMA

Přidat komentář