0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové minimuffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné na 40 minimuffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3264 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 367 g
Tuky 167 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept za hubičku, nápad za milion – místo složitého dortu jednoduché minimuffinky! Děti neušpiní talíře, nebudou potřebovat příbor, nenechají nedojedené zbytky…

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 170 g
vejce 2 ks
velká
mléko 125 ml
pomeranč 1 ks
kůra a dílky bez bílé blanky
Na ozdobu
krémový sýr 120 g
vanilkový extrakt
máslo 2 PL
změklé
moučkový cukr 60 g
marcipán
na přípavu ozdob
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu zahřejte na 180 °C, připravte si formu na minimuffiny (nebo silikonové či dvojité papírové košíčky a dejte je na plech).

2 V míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a pomerančovou kůru. Zvlášť vyšlehejte máslo s cukrem, pak po jednom přidejte vejce, přilijte mléko a obě směsi spojte.

3 Pomeranč nasekejte nadrobno. Vmíchejte ho do těsta a plňte jím formičky do dvou třetin. Dejte péct; po 10 minutách udělejte zkoušku špejlí a případně pečte dál.

4 Vyjměte muffiny z formiček, papírové košíčky ponechte. Smíchejte krémový sýr, máslo, cukr a vanilku a krémem nastříkejte na muffiny. Marcipán vyválejte na ploše jemně posypané moučkovým cukrem a vykrajujte z něj kytičky na ozdobení muffinů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit