Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vídeňská roštěnka

I z tužšího masa můžete připravit dokonalou roštěnku, když maso naložíte (olej, citronová či limetová šťáva a koření) a pomalu a dlouho připravujete...

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H30M
Vaření 2:30
Maso Středoevropská

Ingredience

    • rostlinný olej na smažení
    • 1 velká cibule, pokrájená
    • 4 roštěnky, každá o váze asi 200 g
    • sůl, pepř, bobkový list, 2–3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 1 lžíce plnotučné hořčice

    Na oblohu

    • 5 karotek
    • 300 g zelených fazolek (mražené)
    • 2 cibule
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 kg pevných brambor, krátce předvařených
    • olej na smažení
    • sůl, pepř a zelená petrželka na dochucení

     

    Příprava jídla

    Troubu předehřejte na 180 °C. Na oleji v kastrolu osmažte pokrájenou cibuli, shrňte ji stranou a osmahněte z obou stran plátky masa. Přidejte koření a krátce povařte, až šťáva vysmahne. Vyjměte maso, zaprašte moukou, podlijte vodou, aby vznikla řidší šťáva, a vraťte roštěnky. Pod pokličkou v troubě duste asi hodinu. Maso potřete hořčicí, ochuťte případně solí a pepřem a znovu duste ještě hodinu, až bude zcela křehké a šťáva hezky zhoustne.

    Jednu mrkev jemně nastrouhejte na ozdobu, zbylé úhledně pokrájejte. Fazolky nechte trochu povolit. Cibuli nakrájejte na jemné kroužky a dobře je obalte v mouce, přebytek oklepejte. Cibulové kroužky a brambory vysmažte dozlatova, celou mrkev a fazolky asi osm minut poduste v páře nebo mikrovlnce. Roštěnky podávejte s oblohou, posypané trochou petrželky. Samozřejmě se k nim hodí i rýže či knedlíky, případně jiná úprava brambor.

    Nahlásit chybu v receptu

    Ochutnejte také

    Losos na opékané zelenině

    Nasi goreng

    Ratatouille

    Pohár s třešněmi

    Tagliolini alla pescatora

    Přidat komentář