Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Perník - výborný rodinný recept

Popis receptu: 
Skvělý dezert, který překonává i dorty a navíc pomůže z ledničky vyčistit otevřené zavařeniny.
Autor: Lenka Čermáková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Těsto (údaje v závorce jsou na velký plech): mouka hladká 400 g (600 g) olej nebo rozpuštěné máslo 4 lžíce (6 lžic) cukr 300 g (450 g) - může být i méně podle sladkosti marmelády vejce 2 (3) povidla nebo marmeláda 150 g (225 g)3 mléko 500 ml (750 ml) prášek do perníku 1/2 (3/4) prášek do pečiva 1/2 (3/4) kakao 2 lžíce - může být i více rozinky, oříšky (podle chuti) Poleva: 200 g kvalitní čokolády 50 g ztuženého tuku Tečka nakonec: 500 ml smetany ke šlehání 3 lžičky skořicového cukru

Příprava jídla

Těsto: Smíchejte veškeré práškové ingredience pak si ve zvláštní nádobě rozmixujte mléko, vejce a zavařeniny. Obě hmoty spojte v těsto a nalijte ho na vymazaný plech. Pečte zvolna při 180 C cca 30 min. Upečný perník nechte vychladnout, překlopte a polijte čokoládovou polevou. Poleva: - rozpusťte 1 čokoládu se ztuženým tukem ve vodní lázni, vymíchejte hladnkou hmotu - sundejte z vařiče a rozlámejte tam druhou tabulku - polijte upečený perník a nechte zatuhnout Před podáváním můžete perník doplnit ušlehanou smetanou ochucenou skořicovým cukrem.
REKLAMA

Přidat komentář