Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Na 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4307 kcal
Bílkoviny 808 g
Sacharidy 145 g
Tuky 39 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si chcete dopřát čokoládovou pochoutku, zkuste bábovičky s likérem z mandlí.

Suroviny

želatina 6 plátků
mléko 600 ml
polotučné
čokoláda na vaření 100 g
mandlový likér, lze nahradit jiným likérem
holandského typu, na poprášení

Postup

1

Želatinu ponořte na pět minut do studené vody. Mléko a cukr zvolna zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí (mléko nesmí projít varem), pak přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Sejměte z ohně.

2

Želatinu vyždímejte a přidejte do horkého čokomléka. Promíchejte, aby se plátky želatiny rozpustily, přidejte amaretto a směs přelijte do širšího džbánku. Nechte hodinu chladnout; občas promíchejte.

3

,Čokoládu rozlijte do čtyř báboviček o objemu zhruba 150 ml a nechte přes noc vychladit.

4

Napusťte dřez horkou vodou a na chvíli do ní dejte formičky – voda by měla sahat centimetr pod jejich okraj. Pak je vyndejte a vyklopte na servírovací talířky. Poprašte kakaem.

NĚCO NAVÍC: Bábovičky můžete podávat s medovými meruňkami: 200 g sušených meruněk, propláchnutých, smíchejte se 2 lžícemi medu a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly potopené. Přes noc je nechte nabobtnat (zatímco vám chladnou bábovičky). Před servírováním meruňky osušte a přepulte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...