Pokud si chcete dopřát čokoládovou pochoutku, zkuste bábovičky s likérem z mandlí.
Suroviny
1 Želatinu ponořte na pět minut do studené vody. Mléko a cukr zvolna zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí (mléko nesmí projít varem), pak přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Sejměte z ohně.
2 Želatinu vyždímejte a přidejte do horkého čokomléka. Promíchejte, aby se plátky želatiny rozpustily, přidejte amaretto a směs přelijte do širšího džbánku. Nechte hodinu chladnout; občas promíchejte.
3 ,Čokoládu‘ rozlijte do čtyř báboviček o objemu zhruba 150 ml a nechte přes noc vychladit.
4 Napusťte dřez horkou vodou a na chvíli do ní dejte formičky – voda by měla sahat centimetr pod jejich okraj. Pak je vyndejte a vyklopte na servírovací talířky. Poprašte kakaem.
NĚCO NAVÍC: Bábovičky můžete podávat s medovými meruňkami: 200 g sušených meruněk, propláchnutých, smíchejte se 2 lžícemi medu a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly potopené. Přes noc je nechte nabobtnat (zatímco vám chladnou bábovičky). Před servírováním meruňky osušte a přepulte.