Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 20 minut Snadné Na 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4307 kcal
Bílkoviny 808 g
Cukr 145 g
Tuky 39 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud si chcete dopřát čokoládovou pochoutku, zkuste bábovičky s likérem z mandlí.

Suroviny

želatina 6 plátků
mléko 600 ml
moučkový cukr 60 g
čokoláda na vaření 100 g
amaretto 2 PL
likér trpkosladké chuti z mandlí, meruňkových jader, vanilky a koření
kakao
holandského typu, na poprášení

1 Želatinu ponořte na pět minut do studené vody. Mléko a cukr zvolna zahřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí (mléko nesmí projít varem), pak přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Sejměte z ohně.

2 Želatinu vyždímejte a přidejte do horkého čokomléka. Promíchejte, aby se plátky želatiny rozpustily, přidejte amaretto a směs přelijte do širšího džbánku. Nechte hodinu chladnout; občas promíchejte.

3 ,Čokoládu‘ rozlijte do čtyř báboviček o objemu zhruba 150 ml a nechte přes noc vychladit.

4 Napusťte dřez horkou vodou a na chvíli do ní dejte formičky – voda by měla sahat centimetr pod jejich okraj. Pak je vyndejte a vyklopte na servírovací talířky. Poprašte kakaem.

NĚCO NAVÍC: Bábovičky můžete podávat s medovými meruňkami: 200 g sušených meruněk, propláchnutých, smíchejte se 2 lžícemi medu a zalijte je vroucí vodou tak, aby byly potopené. Přes noc je nechte nabobtnat (zatímco vám chladnou bábovičky). Před servírováním meruňky osušte a přepulte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit