Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boršč

Úžasně sytá polévka pro zahřátí. Podávejte jako hlavní jídlo.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Východoevropská

Ingredience

    • 300 g hovězí kližky, pokrájené
    • 1 bobkový list
    • 5–6 kuliček nového koření
    • 300 g vepřového plecka
    • 2 velké sklenice červené řepy ve sladkokyselém nálevu, nakrájené na kostičky
    • 1 velká mrkev
    • 1 velká petržel
    • 1 malý celer
    • ½ hlávky zelí
    • 1 velká cibule
    • 200 g vařeného uzeného, pokrájeného
    • 1 klobáska, třeba ostravská, pokrájená
    • pepř, sůl, rajčatové pyré, ocet a cukr na dochucení
    • zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

Hovězí maso vložte do velkého hrnce, zalijte asi litrem a půl vody, vhoďte bobkový list, nové koření, lehce osolte a uveďte do varu. Asi po půlhodině přidejte pokrájené vepřové, po další půlhodině řepu i s nálevem, pyré a pokrájenou zeleninu.

Povařte zhruba hodinu doměkka, na závěr přidejte klobásu a uzené. Dochuťte a na talíři ozdobte smetanou, chcete-li.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čatní

Plněná bageta

Čokoládový koláč s řepou

REKLAMA

Přidat komentář