Zrychlená bezmasá varianta ukrajinské klasiky.
Suroviny
červená řepa
3
ks
o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené
mrkev
1
ks
pórek
1
ks
na kolečka
pastinák
1
ks
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
bobkový list
3
ks
nové koření
5
kuliček
sůl
K podávání
petrželka
nasekaná
Postup
1
Do 1 litru vody dejte 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené, 1 mrkev a 1 pórek, na kolečka, 1 pastinák a 1 cibuli, nadrobno, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a citronovou šťávu. Vařte asi 25 minut doměkka. Vyjměte bobkový list, nové koření, jednu řepu a rozmixujte. Zdobte pokrájenou vařenou řepou, zakysanou smetanou a petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )
- Boršč: Vyzkoušejte ukrajinskou klasiku na různé způsoby(9 receptů )
- 20 nejlepších polévek světa podle CNN: Na seznam se dostal boršč, harira, gumbo, ramen a další cizokrajné delikatesy(47 receptů )
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )