3.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 285 g
Tuky 15 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zrychlená bezmasá varianta ukrajinské klasiky.

Suroviny

červená řepa 3 ks
o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené
mrkev 1 ks
pórek 1 ks
na kolečka
pastinák 1 ks
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
bobkový list 3 ks
nové koření 5 kuliček
sůl
citronová štáva
K podávání
zakysaná smetana
petrželka
nasekaná

1 Do 1 litru vody dejte 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené, 1 mrkev a 1 pórek, na kolečka, 1 pastinák a 1 cibuli, nadrobno, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a citronovou šťávu. Vařte asi 25 minut doměkka. Vyjměte bobkový list, nové koření, jednu řepu a rozmixujte. Zdobte pokrájenou vařenou řepou, zakysanou smetanou a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit