Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené hovězí po čínsku s kešu

Příprava rychlejší než cesta do čínského bistra. Do dvaceti minut jíte!

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 8-10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Maso Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce sherry, portského nebo jiného dezertního vína
    • 1 lžička cukru
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
    • 300 g hovězího na steak (roštěná, biftek), na tenké proužky
    • 300 g růžiček brokolice
    • 25 g pražených kešu oříšků (i víc, pokud chcete)
    • sůl a pepř, případně i chilli na dochucení

Příprava jídla

První tři přísady smíchejte v misce se dvěma lžícemi vody. Olej rozpalte ve velké pánvi či woku, vsypte cibuli i nakrájené hovězí a za stálého míchání maso lehce opečte. Přesuňte na talíř. Na pánev vsypte brokolici s oříšky a míchejte, minutu smažte, pak přilijte směs z misky. Uveďte do varu, přikryjte a mírně vařte pět minut, až brokolice zkřehne. Dochuťte. Přidejte maso s cibulí, krátce prohřejte. Jezte s nudlemi či rýží.
 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář