
Špagety s masovými kuličkami
Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!
Ingredience
- 450 g mletého telecího (nebo vepřového či drůbežího) masa
- 50 g strouhaného parmazánu
- 3 stroužky česneku, drcené
- 1 vejce, lehce našlehané
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 180 ml rajčatového pyré (passaty)
- 2x 400g plechovka krájených rajčat
- 120ml hovězího vývaru
- 2 snítky bazalky
- 2 lžíce červeného vína
- 400 g špaget strouhaný parmazán na posypání
Příprava jídla
1 Maso, parmazán, stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř spolu prohněťte. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a přetažené fólií je dejte na 20 minut do chladničky.
2 V kastrole rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé stroužky česneku; stačí přibližně 4 minuty. Přidejte rajčatové pyré, rajčata, vývar, bazalku a víno. Povařte asi 35 minut do zhoustnutí. Vyjměte bazalku, osolte, opepřete. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody na skus čili al dente. Sceďte a udržujte v teple.
3 Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmah- něte masové kuličky. Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s těstovinami a omáčkou. Podle chuti posypte parmazánem.
NĚCO NAVÍC
- Chcete-li si být jistí, že jsou kuličky úplně hotové, povařte je 5–10 minut v omáčce. Ta tím dostane ještě lepší chuť.
Přidat komentář