
Steak s béarnskou omáčkou
Vychutnejte si steak s hebkou omáčkou ze žloutků, másla, vinného octa a másla ochucenou estragonem!
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4x 220g steaky ze svíčkové
- olivový olej na potření
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžíce drceného černého pepře
- zelené salátové listy, k podávání
- 3 žloutky
- 20 ml bílého vinného octa
- 2 lžíce estragonových listů
- mořská sůl a drcený černý pepř
- 250 g rozpuštěného horkého másla
Na béarnskou omáčku:
Příprava jídla
1 Žloutky, ocet, estragon, sůl a pepř rozmixujte na pastu. Za stálého chodu motoru přilévejte máslo a zpracovávejte dohusta. Udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).
2 Steaky připravte podle základního receptu. Podávejte s béarnskou omáčkou a salátem.
Přidat komentář