Vychutnejte si steak s hebkou omáčkou ze žloutků, másla, vinného octa a másla ochucenou estragonem!
Suroviny
hovězí svíčková
4
ks
každý o váze 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
2
ČL
pepř mletý
1
PL
drcený
salátové listy zelené, k podávání
Na beárnskou omáčku
žloutek
3
ks
vinný ocet bílý
20
ml
bílý
estragon
2
PL
listy
sůl mořská
pepř mletý
drcený
máslo
250
g
horké, rozpuštěné
Postup
1
Žloutky, ocet, estragon, sůl a pepř rozmixujte na pastu. Za stálého chodu motoru přilévejte máslo a zpracovávejte dohusta. Udržujte v teple (nejlépe na nádobě s horkou vodou).
2
Steaky připravte podle základního receptu. Podávejte s béarnskou omáčkou a salátem.