0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s citronem & bramborovým salátem

Steak s citronem & bramborovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2174 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 127 g
Tuky 131 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Steak potřený citronovou šťávou a salát z fazolek, rajčat, petrželky a brambor. Kombinace, která vás dostane.

Suroviny

citronová štáva
ze 2 citronů
olivový olej 6 PL
roštěnec 4
lze nahradit svíčkovou, nebo jiným hovězím minutkovým masem
brambory 500 g
drobné, salátové, vydrhnuté, větší přepůlit nebo rozčtvrtit
fazolky zelené 200 g
mražené, zelené
rajčata cherry 500 g
petrželka svazek
nasekaná
sůl
pepř
1 Citronovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a dvěma špetkami soli. Steaky potřete každý jednou lžící směsi a pořádně je posypte drceným pepřem.

2 Brambory uvařte doměkka (cca dvanáct minut), na poslední tři až čtyři minuty přihoďte fazolky. Slijte a smíchejte s rajčátky, petrželkou a zbývající citronovou směsí.

3 Steaky opečte na grilovací či jiné pánvi nebo na grilu, dvě a půl minuty z každé strany, aby byly krvavé až středně propečené. Podávejte s bramborovým salátem.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit