Steak potřený citronovou šťávou a salát z fazolek, rajčat, petrželky a brambor. Kombinace, která vás dostane.
Suroviny
ze 2 citronů
olivový olej
6
PL
lze nahradit svíčkovou, nebo jiným hovězím minutkovým masem
brambory
500
g
drobné, salátové, vydrhnuté, větší přepůlit nebo rozčtvrtit
fazolky zelené
200
g
mražené, zelené
rajčata cherry
500
g
petrželka
svazek
nasekaná
sůl
pepř
Postup
1
1 Citronovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a dvěma špetkami soli. Steaky potřete každý jednou lžící směsi a pořádně je posypte drceným pepřem.
2 Brambory uvařte doměkka (cca dvanáct minut), na poslední tři až čtyři minuty přihoďte fazolky. Slijte a smíchejte s rajčátky, petrželkou a zbývající citronovou směsí.
3 Steaky opečte na grilovací či jiné pánvi nebo na grilu, dvě a půl minuty z každé strany, aby byly krvavé až středně propečené. Podávejte s bramborovým salátem.
2 Brambory uvařte doměkka (cca dvanáct minut), na poslední tři až čtyři minuty přihoďte fazolky. Slijte a smíchejte s rajčátky, petrželkou a zbývající citronovou směsí.
3 Steaky opečte na grilovací či jiné pánvi nebo na grilu, dvě a půl minuty z každé strany, aby byly krvavé až středně propečené. Podávejte s bramborovým salátem.