
Osmahnutý pórkový salát
Tenhle čínský salát podávejte zatepla, třeba jako přílohu k masu.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g pórku, bílá a světlezelená část
- 1 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce krupicového přírodního cukru
- 2 lžíce jablečného nebo vinného bílého octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl a chilli koření (drcené) na dochucení
Na zálivku
Příprava jídla
Pórek dobře očistěte, propláchněte, pokrájejte na kolečka a osušte na utěrce. V pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání pórek opékejte dvě až tři minuty, až bude hezky potažený olejem. Vsypte do misky a zalijte zálivkou umíchanou z uvedených surovin. Podávejte teplé.
NĚCO NAVÍC: Polovinu pórku můžete nahradit čínským nebo pekingským zelím pokrájeným na nudličky. V obchodech je pod nesprávným názvem ,čínské‘ prodáváno ve skutečnosti zelí pekingské. Opravdové čínské zelí (pak čoi) vzdáleně připomíná mangold a má tužší bílý střed listu, který je však kolem tmavozelený. Dostanete ho v asijských obchodech a k tepelné úpravě je vhodnější.
Přidat komentář