Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Osmahnutý pórkový salát

Tenhle čínský salát podávejte zatepla, třeba jako přílohu k masu.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT3M
Opékání 0:03
Salát Čínská

Ingredience

    • 500 g pórku, bílá a světlezelená část
    • 1 lžíce arašídového oleje

    Na zálivku

    • 2 lžíce krupicového přírodního cukru
    • 2 lžíce jablečného nebo vinného bílého octa
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • sůl a chilli koření (drcené) na dochucení

Příprava jídla

Pórek dobře očistěte, propláchněte, pokrájejte na kolečka a osušte na utěrce. V pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání pórek opékejte dvě až tři minuty, až bude hezky potažený olejem. Vsypte do misky a zalijte zálivkou umíchanou z uvedených surovin. Podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC: Polovinu pórku můžete nahradit čínským nebo pekingským zelím pokrájeným na nudličky. V obchodech je pod nesprávným názvem ,čínské‘ prodáváno ve skutečnosti zelí pekingské. Opravdové čínské zelí (pak čoi) vzdáleně připomíná mangold a má tužší bílý střed listu, který je však kolem tmavozelený. Dostanete ho v asijských obchodech a k tepelné úpravě je vhodnější.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Pikantní zelné placky tepla

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Přidat komentář