Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrý kozí dip

Vypadá sice jako sladký pohár, ale je to efektní slané pohoštění.

Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vrstvení: 10 minut
P
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce sezamových semínek
    • 1 lžíce loupaných lískových ořechů
    • 1 lžička kmínu
    • 1 lžička koriandrových semínek
    • 200 g měkkého (co nejčerstvějšího) kozího sýra, například Saint Maure
    • 3–4 lžíce mléka
    • pár lístků máty
    • sůl a pepř na dochucení
    • toustový nebo pita chléb k podávání
    • ředkvičky k podávání

Příprava jídla

Na suché pánvi opražte semínka, oříšky i kmín, aby se z nich začala uvolňovat vůně. Pak je přesypte do hmoždíře, nahrubo je nadrťte a lehce osolte.

Kozí sýr rozmělněte v mléce, a pokud chcete, okořeňte solí a pepřem. Pak začněte dip vršit do skleněné misky – na dno patří polovina kozího sýra, na něj polovina pražených oříšků a mátových lístků, pak opět vrstva sýra, oříšky a máta. Servírujte s ředkvičkami a toustovým nebo pita chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Středomořský koláč

Kuře plněné kozím sýrem a tymiánem

Grilovaný kozí sýr

Jahody na kozím sýru

REKLAMA

Přidat komentář