Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mátový dip & rájta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 54 g
Tuky 17 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte, jak báječné studené omáčky se připravují v Indii.

Suroviny

máta 50 g
čerstvá
koriandr čerstvý 2 svazky
čerstvý
zelená, rozpůlená a bez semen
sůl ¼ ČL
třtinový cukr 2 ČL
hustý
páppadam (indické placky) k podávání

Postup

1

V kuchyňském robotu rozmixujte bylinky, chilli papričky, sůl, cukr, citronovou šťávu, lžíci vody a 2 lžíce jogurtu na hladkou zelenou pastu. Odeberte 4 lžíce a podávejte jako dip s ostrými krevetami.

2

Na rájtu promíchejte zbylou pastu se zbylým jogurtem, zakryjte a dejte přes noc chladit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...