Mátový dip & rájta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 54 g
Tuky 17 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte, jak báječné studené omáčky se připravují v Indii.

Suroviny

máta 50 g
čerstvá
koriandr 2 svazky
čerstvý
chilli paprička 2 ks
zelená, rozpůlená a bez semen
sůl 0.25 ČL
třtinový cukr 2 ČL
citronová štáva 2 PL
jogurt bílý 300 g
hustý
pečivo
páppadam (indické placky) k podávání

1 V kuchyňském robotu rozmixujte bylinky, chilli papričky, sůl, cukr, citronovou šťávu, lžíci vody a 2 lžíce jogurtu na hladkou zelenou pastu. Odeberte 4 lžíce a podávejte jako dip s ostrými krevetami.

2 Na rájtu promíchejte zbylou pastu se zbylým jogurtem, zakryjte a dejte přes noc chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit