0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klasický ruský boršč

Klasický ruský boršč

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 811 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 10 g
Tuky 41 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso 200 g
vepřové maso 200 g
kuřecí prsa 1 ks
lze vynechat
cibule
mrkev
petržel
celer
zelí bílé ks
množství dle ostatních ingrediencích
červená řepa 1
v nálevu, malá sklenice nebo 0,75 velké sklenice
rajčatový protlak
lze nahradit passatou
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
voda
zakysaná smetana
brambory
lze vynechat

Postup

1

Hovězí kostičky nakrájet na kousky a na rychlo opéct, ať se zatáhnou a pak chvilku dusit (někdo je popráší paprikou, ale ta do boršče podle mě nepatří).

2

Poté přidat vepřové na kostičky a chvilku opražit, případně posléze dodat kuře.

3

Přidat na kolečka mrkev, petržel, na kousky celer, ještě chvilku smažit, ať to chytne trošku barvu a vůni.

4

Zalít vodou (tak 1-1,5 litru, hlavně nesmí být moc vody na ingredience, aby to nebylo řídké), přidat passatu (protlak), osolit, přidat kuličky pepře a nového koření, bobkový list a vařit. Tak 3/4 hodiny.

5

Po uplynutí tohoto času přihodit nakrájené bílé zelí a vařit další cca půl hodinu, aby zelí skoro změklo.

6

Pak je nutné přidat červenou řepu, vč. nálevu. Množství podle chutí, jak to má kdo rád.

7

Vařit tak 1/4 hodinky. Pokud se vám něco nezdá měkké dost, tak někde vznikla chyba a pro příště víte, že se to má vařit déle :))

 

8

Podáváme se zakysanou smetanou (budu jak Babica, ale když není zakysaná, mám v tom ráda i obyčejnou .. bez ní to ale není ono!!! :D) Boršč je nejlepší druhý den.

Autor: kasumi

Komentáře

Martina Kojzarová

In reply to by vospalej

Dobrý den, 
jedná se uživatelský recept, takže bohužel nemůžeme ručit za správnost odpovědi. Ale my bychom ji přidali s kořenovou zeleninou. Nebo pochopitelně úplně na začátku pod maso. 

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Obchod Apetit