Suroviny
Postup
Hovězí kostičky nakrájet na kousky a na rychlo opéct, ať se zatáhnou a pak chvilku dusit (někdo je popráší paprikou, ale ta do boršče podle mě nepatří).
Poté přidat vepřové na kostičky a chvilku opražit, případně posléze dodat kuře.
Přidat na kolečka mrkev, petržel, na kousky celer, ještě chvilku smažit, ať to chytne trošku barvu a vůni.
Zalít vodou (tak 1-1,5 litru, hlavně nesmí být moc vody na ingredience, aby to nebylo řídké), přidat passatu (protlak), osolit, přidat kuličky pepře a nového koření, bobkový list a vařit. Tak 3/4 hodiny.
Po uplynutí tohoto času přihodit nakrájené bílé zelí a vařit další cca půl hodinu, aby zelí skoro změklo.
Pak je nutné přidat červenou řepu, vč. nálevu. Množství podle chutí, jak to má kdo rád.
Vařit tak 1/4 hodinky. Pokud se vám něco nezdá měkké dost, tak někde vznikla chyba a pro příště víte, že se to má vařit déle :))
Podáváme se zakysanou smetanou (budu jak Babica, ale když není zakysaná, mám v tom ráda i obyčejnou .. bez ní to ale není ono!!! :D) Boršč je nejlepší druhý den.
Komentáře
In reply to To by mě zajímalo, kdy tam… by vospalej
Dobrý den,
jedná se uživatelský recept, takže bohužel nemůžeme ručit za správnost odpovědi. Ale my bychom ji přidali s kořenovou zeleninou. Nebo pochopitelně úplně na začátku pod maso.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu