Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 200 g
vepřové maso 200 g
kuřecí prsa 1 ks
lze vynechat
cibule
mrkev
petržel
celer
zelí bílé ks
množství dle ostatních ingrediencích
červená řepa 1
v nálevu, malá sklenice nebo 0,75 velké sklenice
rajčatový protlak
lze nahradit passatou
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
voda
zakysaná smetana
brambory
lze vynechat
Hovězí kostičky nakrájet na kousky a na rychlo opéct, ať se zatáhnou a pak chvilku dusit (někdo je popráší paprikou, ale ta do boršče podle mě nepatří). Poté přidat vepřové na kostičky a chvilku opražit, případně posléze dodat kuře. Přidat na kolečka mrkev, petržel, na kousky celer, ještě chvilku smažit, ať to chytne trošku barvu a vůni. Zalít vodou (tak 1-1,5 litru, hlavně nesmí být moc vody na ingredience, aby to nebylo řídké), přidat passatu (protlak), osolit, přidat kuličky pepře a nového koření, bobkový list a vařit. Tak 3/4 hodiny. Po uplynutí tohoto času přihodit nakrájené bílé zelí a vařit další cca půl hodinu, aby zelí skoro změklo. Pak je nutné přidat červenou řepu, vč. nálevu. Množství podle chutí, jak to má kdo rád. Vařit tak 1/4 hodinky. Pokud se vám něco nezdá měkké dost, tak někde vznikla chyba a pro příště víte, že se to má vařit déle :))

Podáváme se zakysanou smetanou (budu jak Babica, ale když není zakysaná, mám v tom ráda i obyčejnou .. bez ní to ale není ono!!! :D)

Boršč je nejlepší druhý den.
Autor: kasumi

Obchod Apetit