Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Balzamikovo-kaparová marináda

Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Marináda Francouzská

Ingredience

    • 60 ml balzamikového octa
    • 90 ml olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce solených kaparů, propláchnutých a osušených
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1 lžička čerstvě mletého pepře
    • 6 větviček rozmarýnu (polovina nahrubo nasekaných)
    • 450 g jehněčích kotlet v celku

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20–25 minut (pro středně propečené).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pepřovo-křenová marináda

Česneková chilli marináda

Grilovaná žebírka

Znáte všechny druhy octů?

REKLAMA

Přidat komentář