
Balzamikovo-kaparová marináda
Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku
Vydání: 2008/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 60 ml balzamikového octa
- 90 ml olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžíce solených kaparů, propláchnutých a osušených
- 1 lžička krupicového cukru
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 6 větviček rozmarýnu (polovina nahrubo nasekaných)
- 450 g jehněčích kotlet v celku
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 180 ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20–25 minut (pro středně propečené).
Přidat komentář