Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný losos na čočce

Uvařeno v jednom hrnci. Originální a navíc snadné.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 2 lžíce kari pasty (zn. Rajah nebo Tandoori, nabízejí supermarkety    v koutcích s exotickými přísadami nebo kořenářství; můžete nahradit 2 lžícemi kari)
    • 800 g hotové čočky z konzervy (Bonduelle) nebo čočky uvařené  běžným způsobem
    • 4 kousky lososa s kůží po 180 g
    • 6 lžic olivového oleje
    • šťávu ze 3 citronů
    • 4 hrsti čerstvého špenátu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Přidejte kari (pastu) a dvě minuty promíchávejte, aby se koření krásně rozvonělo. Vsypte čočku a přidejte naběračku vody. Osolte a opepřete. Prohřívejte, až čočka začne bublat, pak navrch položte kousky lososa kůží navrch a šest až osm minut prohřívejte, až bude ryba pevná – otestujte vidličkou.

2. Zbylý olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Lososa vyjměte z kastrolu a dejte stranou. Zvyšte plamen, k čočce vsyp­te špenátové lístky (větší překrojte) a přidejte třetinu oleje s citronovou šťávou. Promíchejte a prohřejte, aby špenát zavadl. Čočku se špenátem rozdělte na talíře, navrch položte porci lososa a zakápněte zbylým citronovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.12
Obrazek uzivatele
Vynikající a snadné jídlo, rozhodně ho všem doporučuji!
Obrazek uzivatele
Ačkoliv jsem nesehnala špenát, i tak jsem si pochutnala. Rychlé jídlo, snadné na uvaření i suroviny a chutné. Skvělá lehčí večeře.

Přidat komentář