0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinovaný losos s mákem

Marinovaný losos s mákem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 14 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná příprava. 

Suroviny

mák celý 1 PL
lehce opražený
sušená pomerančová kůra
ze 2 pomerančů
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 ČL
sezamový olej 0.5 ČL
sůl
pepř
losos 300 g
uzený
ředkvičky 85 g
na tenké plátky
jarní cibulka 2 ks
natenko
chleba
opečený, k podávání

1 Promíchejte mák s pomerančovou kůrou a šťávou, vinným octem, oběma druhy oleje a trochou pepře a soli (se solí buďte opatrní, uzený losos je dost slaný sám o sobě).

2 Opatrně oddělte plátky lososa, naklaďte je do misky a proložte většinou ředkviček s cibulí. Zalijte dresinkem a rukama důkladně promíchejte. Nechte lososa marinovat a mezitím opečte chleba k podávání.

3 Dejte lososa na talíř, přelijte dresinkem z mísy a ozdobte zbytkem ředkviček a cibulky.

něco navíc: Lososa nechte v dresinku ležet maximálně deset až patnáct minut a pak ho podávejte. Pokud by na něj vinný ocet působil delší dobu, ryba by se začala ,vařit‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit