Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná příprava.
Suroviny
Postup
Promíchejte mák s pomerančovou kůrou a šťávou, vinným octem, oběma druhy oleje a trochou pepře a soli (se solí buďte opatrní, uzený losos je dost slaný sám o sobě).
Opatrně oddělte plátky lososa, naklaďte je do misky a proložte většinou ředkviček s cibulí. Zalijte dresinkem a rukama důkladně promíchejte. Nechte lososa marinovat a mezitím opečte chleba k podávání.
Dejte lososa na talíř, přelijte dresinkem z mísy a ozdobte zbytkem ředkviček a cibulky.
něco navíc: Lososa nechte v dresinku ležet maximálně deset až patnáct minut a pak ho podávejte. Pokud by na něj vinný ocet působil delší dobu, ryba by se začala ,vařit.