Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 14 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná příprava. 

Suroviny

mák celý 1 PL
lehce opražený
sušená pomerančová kůra
ze 2 pomerančů
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 ČL
sezamový olej ½ ČL
sůl
pepř
losos 300 g
uzený
ředkvičky 85 g
na tenké plátky
jarní cibulka 2 ks
natenko
opečený, k podávání

Postup

1

Promíchejte mák s pomerančovou kůrou a šťávou, vinným octem, oběma druhy oleje a trochou pepře a soli (se solí buďte opatrní, uzený losos je dost slaný sám o sobě).

2

Opatrně oddělte plátky lososa, naklaďte je do misky a proložte většinou ředkviček s cibulí. Zalijte dresinkem a rukama důkladně promíchejte. Nechte lososa marinovat a mezitím opečte chleba k podávání.

3

Dejte lososa na talíř, přelijte dresinkem z mísy a ozdobte zbytkem ředkviček a cibulky.

něco navíc: Lososa nechte v dresinku ležet maximálně deset až patnáct minut a pak ho podávejte. Pokud by na něj vinný ocet působil delší dobu, ryba by se začala ,vařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín