0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinovaný losos s mákem

Marinovaný losos s mákem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 14 g
Tuky 61 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná příprava. 

Suroviny

mák celý 1 PL
lehce opražený
sušená pomerančová kůra
ze 2 pomerančů
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 2 ČL
sezamový olej ½ ČL
sůl
pepř
losos 300 g
uzený
ředkvičky 85 g
na tenké plátky
jarní cibulka 2 ks
natenko
chleba
opečený, k podávání

1 Promíchejte mák s pomerančovou kůrou a šťávou, vinným octem, oběma druhy oleje a trochou pepře a soli (se solí buďte opatrní, uzený losos je dost slaný sám o sobě).

2 Opatrně oddělte plátky lososa, naklaďte je do misky a proložte většinou ředkviček s cibulí. Zalijte dresinkem a rukama důkladně promíchejte. Nechte lososa marinovat a mezitím opečte chleba k podávání.

3 Dejte lososa na talíř, přelijte dresinkem z mísy a ozdobte zbytkem ředkviček a cibulky.

něco navíc: Lososa nechte v dresinku ležet maximálně deset až patnáct minut a pak ho podávejte. Pokud by na něj vinný ocet působil delší dobu, ryba by se začala ,vařit‘.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč