Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7972 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 1155 g
Tuky 152 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali receptem na marinovaného lososa gravlax. Naloženého lososa pak ještě krátce opečte a podávejte s tradiční severskou koprovohořčičnou omáčkou.

Suroviny

losos 1,2 kg
filety
sůl mořská 500 g
hrubá
nové koření 5 kuliček
Metaxa 300 ml
Na omáčku
med 4 PL
hořčice kremžská 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopr 1 svazek
olivový olej

1 V misce smíchejte cukr se solí, přidejte nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promíchejte. Takto připravenou směs naneste na očištěný filet z lososa, pokapejte metaxou a nechte asi 2 hodiny marinovat. Po dvou, maximálně po 4 hodinách rybu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a otřete do sucha. Pečte 10–12 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

2 Zatímco se losos peče, připravte omáčku. Smíchejte med s kremžskou hořčicí, nasekaným koprem, podle chuti osolte
a opepřete, případně zřeďte trochou olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč