Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Sladkokyselá chuť čerstvých švestek vytvoří v kombinaci s vanilkovým krémem dokonalou souhru. Žádá si jen horkou kávu!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
120 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Britská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 75 g krupicového cukru
    • balíček vanilkového cukru
    • špetka soli
    • na špičku nože kypřicího prášku
    • 125 g másla + trochu na vymaštění formy
    • 1 vejce

    Na švestkovou náplň:

    • 750 g švestek, rozpůlených, vypeckovaných
    • 250 ml mléka
    • 3 vejce
    • 2 lžíce hladké mouky
    • balíček vanilkového pudinkového prášku
    • 250 g smetany
    • 60 g másla
    • 100 g cukru

Příprava jídla

1 Mouku, oba cukry, sůl, kypřicí prášek, máslo a vejce zpracujte na hladké těsto a rozdělte ho na poloviny. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 26 cm vymažte máslem. Polovinu těsta vyválejte a rozprostřete po dně formy. Ze zbytku vytvarujte váleček, položte ho okolo dna a prsty vytáhněte až přes okraj formy. Švestky rovnoměrně rozložte na těsto (slupkou dolů) a nechte chvíli odpočívat.

2 Troubu předehřejte na 175 °C. Ve čtyřech lžících mléka rozšlehejte vejce, mouku a pudinkový prášek. Zbylé mléko smíchejte se smetanou, máslem a cukrem a přiveďte k varu. Vlijte rozmíchaný pudinkový prášek a povařte do zhoustnutí. Pudinkovým krémem zalijte švestky, vložte do trouby a pečte asi hodinu, až krém zpevní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24x švestky nasladko

Rybízová klasika - kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou

Nektarinkový koláč bez těsta

Nektarinkové pusinky

Meruňková bublanina

Jablečná šarlota

Třešňové blues

Komentáře

Obrazek uzivatele
perfektny recept
Obrazek uzivatele
Dělala jsem ho, vypadal tak pěkně jako na obrázku, ale chuťově nic moc. Opavovat ho už nebudu.
Obrazek uzivatele
skvělá kombinace, je úplně supr, ani sladký ani kyselý, chutná za tepla i vychlazený z lednice. Vždy sklidí pochvalu, je úžasný.
Obrazek uzivatele
Koláč je naprosto fantastický. Pekla jsem ho kratí dobu, ale možná proto, že mám plynovou troubu. Je vynikající a doporučuji vychladit. :)
Obrazek uzivatele
Docela zklamání, příliš sladký a hutný. Nevím, kde se stala chyba.

Přidat komentář