Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jogurt pod peřinou

Znám jeden kouzelnický trik – domácí množení jogurtu! Večer ho smícháte s mlékem, strčíte pod peřinu, a ráno na vás čeká několikanásobné množství jogurtu. Nechte si o něm zdát!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: 1 litr jogurtu
Doba přípravy: Do 10 minut
Zrání: 12 hodin
PT10M
Pohár Ostatní

Ingredience

    • 800 ml plnotučného mléka (nejlépe v biokvalitě, zkusit můžete i kondenzované mléko)
    • 200 ml hustého jogurtu s živými kulturami (ideální je Hollandia)
    • oblíbené ovoce, ovesné vločky a máta či meduňka k podávání

Příprava jídla

1 Mléko ohřejte na 50 stupňů. Teplotu zkoušejte prstem, jakmile ho v mléce neudržíte, stáhněte z ohně. Přidejte jogurt, promíchejte a vlijte do uzavíratelné lahve (třeba od mléka). Obalte ji bublinkovou fólií, zabalte do peřiny a nejméně dvanáct hodin neodkrývejte. Jogurtové kultury se rozmnoží, a získáte tak jeden litr jogurtu. Podávejte s oblíbeným ovocem a vločkami, ozdobené čerstvými bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové croissanty

Vafle

Chléb se sýrem a s medem

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Svačiny a svačinky

Přidat komentář