Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je vykapávání jogurtu zbytečné? Jakmile zjistíte, jak božské konzistence se tím dosáhne, budete mluvit úplně jinak…
Suroviny
sýr
100
g
pevný, typ ementál
sýr
100
g
sušší, typ čedar
sýr s bílou plísní
100
g
typ rokfór
sýr s bílou plísní
100
g
typ camembert
Na zálivku
jogurt bílý
200
g
zbavený přebytečné syrovátky
javorový sirup
50
ml
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy
hrst
sekané
k podávání, lze nahradit slanými krekry
Postup
1
Cedník vyložte čistou utěrkou a nechte v ní odkapat jogurt, aby získal pevnější konzistenci. (Počítejte s tím, že se jeho objem o třetinu až polovinu zmenší.) Pak ho prošlehejte s javorovým sirupem, drcenými ořechy a opatrně ochuťte solí a pepřem.
2
Sýry nakrájejte na proužky, kostky nebo špalíčky. Podávejte s ochuceným jogurtem k namáčení a s pečivem nebo krekry.
Komentáře