Sýrový salát s javorovým jogurtem

Sýrový salát s javorovým jogurtem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1234 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 39 g
Tuky 94 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je vykapávání jogurtu zbytečné? Jakmile zjistíte, jak božské konzistence se tím dosáhne, budete mluvit úplně jinak…

Suroviny

sýr 100 g
pevný, typ ementál
sýr 100 g
sušší, typ čedar
sýr s bílou plísní 100 g
typ rokfór
sýr s bílou plísní 100 g
typ camembert
Na zálivku
200 g
bílý jogurt zbavené přebytečné syrovátky
javorový sirup 50 ml
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
vlašské ořechy hrst
sekané
pečivo
k podávání, lze nahradit slanými krekry
1. Cedník vyložte čistou utěrkou a nechte v ní odkapat jogurt, aby získal pevnější konzistenci. (Počítejte s tím, že se jeho objem o třetinu až polovinu zmenší.) Pak ho prošlehejte s javorovým sirupem, drcenými ořechy a opatrně ochuťte solí a pepřem.

2. Sýry nakrájejte na proužky, kostky nebo špalíčky. Podávejte s ochuceným jogurtem k namáčení a s pečivem nebo krekry.

Komentáře

Anonym

Jogurt nechávám vykapat v trychtýři vyloženém filtrem do kávovaru, trychtýř vložím do lahve. Jogurt dělám domácí - je to úplně jednoduché a na podobné recepty ideální - smíchám jeden kelímek nejlépe holandského jogurtu, mléko, popř. kelímek smetany do celkového objemu 1 litr, nejlepší do kameninového džbánku. Nechat na teple ( v zimě klidně na topení), občas promíchat. Podle tepla to trvá jeden až dva dny. Jogurtovače netřeba.

Obchod Apetit