Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrový salát s javorovým jogurtem
Sýrový salát s javorovým jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrový salát s javorovým jogurtem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 47 g
Tuky 100 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je vykapávání jogurtu zbytečné? Jakmile zjistíte, jak božské konzistence se tím dosáhne, budete mluvit úplně jinak…

Suroviny

sýr 100 g
pevný, typ ementál
sýr 100 g
sušší, typ čedar
typ rokfór
typ camembert
Na zálivku
zbavený přebytečné syrovátky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
sekané
k podávání, lze nahradit slanými krekry

Postup

1

Cedník vyložte čistou utěrkou a nechte v ní odkapat jogurt, aby získal pevnější konzistenci. (Počítejte s tím, že se jeho objem o třetinu až polovinu zmenší.) Pak ho prošlehejte s javorovým sirupem, drcenými ořechy a opatrně ochuťte solí a pepřem.

2

Sýry nakrájejte na proužky, kostky nebo špalíčky. Podávejte s ochuceným jogurtem k namáčení a s pečivem nebo krekry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

20.09.2007 12:36
Jogurt nechávám vykapat v trychtýři vyloženém filtrem do kávovaru, trychtýř vložím do lahve. Jogurt dělám domácí - je to úplně jednoduché a na podobné recepty ideální - smíchám jeden kelímek nejlépe holandského jogurtu, mléko, popř. kelímek smetany do celkového objemu 1 litr, nejlepší do kameninového džbánku. Nechat na teple ( v zimě klidně na topení), občas promíchat. Podle tepla to trvá jeden až dva dny. Jogurtovače netřeba.
03.09.2007 19:01
Recept se nachází v č.11/05, str.87