Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ryba

Nezvyklý, ale o to zajímavější způsob zapékání s přílohou

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření+zapékání: 40 minut
P

Ingredience

    • 450 g pevných brambor,  oloupaných a nakrájených na tenké plátky
    • 1 lžíci olivového oleje + ještě  trochu na zakapání
    • 200 g brokolice, rozebrané na   co nejmenší růžičky
    • 50 g hladké mouky
    • 600 ml odtučněného mléka
    • 250 g filé z lososa bez kůže
    • 250 g filé z tresky bez kůže
    • 3 lžíce nasekané petrželky
    • jemně nastrouhanou kůru  z poloviny citronu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Vymastěte zapékací fomu o objemu 1,8 l. Brambory tři minuty povařte v osolené vodě, slijte a zakápněte trochou oleje, aby se plátky neslepovaly.

2. Brokolici přelijte na cedníku vařící vodou a ihned propláchněte studenou. Zelenina tak zkřehne, ale zachová si krásnou barvu.

3. V kastrolu rozehřejte olej, zaprašte ho moukou a zalijte studeným mlékem. Pořádně míchejte, aby se netvořily žmolky. Po dvou minutách stáhněte z ohně, vsypte brokolici, kousky rybího masa, petrželku a citronovou kůru. Osolte, opepřete a promíchejte.

4. Přesuňte do zapékací mísy, pokryjte plátky brambor, opepřete a zapékejte půl hodiny (dozlatova).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ahoj labužníci, vyzkoušeli jsme tento recept a velice jsme si pochutnali. Ale myslím si, že lahodnější by bylo brambory zvlášť opéci. Takhle to bylo trochu rozplizlé. Přesto bezva dobrota. Možná bude stačit to příště péci ve více rozpálené troubě a brambůrky mi budou trochu křupat:-).
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.15
Obrazek uzivatele
Tak tento recept dělám i s kuřecím masem a je to fakt super - miluje to celá široká rodina.
Obrazek uzivatele
Vynikající a přesto jednoduchý recept. Použila jsem pouze 1 druh ryby - pstruha lososovitého - výborné. Skvělé, když hledáte novou variantu jídla s rybou:-)

Přidat komentář