Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rebarborový koláč

Popis receptu: 
jako od babičky ...
Autor: Jarka Faustova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    400 g očistenej rebarbory
    2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml)
    2 vajcia
    2 PL oleja
    2 poháre polohrubej múky
    1 pohár kryštálového cukru
    1 prášok do pečiva

    drobenka:
    50 g masla
    80 g hrubej múky
    40 g práškového cukru

Příprava jídla

1. Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.
2. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.
3. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.
4. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
5. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru.
6. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".
7. Pečeme ve středně vyhřáte troubě dokud povrch nezezlátne a těsto se po vpichu nelepí.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pridej jahody a budes v raji.

Přidat komentář