Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pepřová omáčka

Skvělá omáčka k řízkům, hovězímu nebo kuřeti.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
129 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Francouzská

Ingredience

    Na 250 ml

    • 30 g másla
    • 1 najemno nasekaná cibule
    • 1 stroužek česneku
    • 40 g čerstvého zeleného pepře
    • 125 ml hovězího vývaru
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 150 ml 12% smetany

Příprava jídla

1 30g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte. Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-kaparová omáčka

Žampionová omáčka

Mátová omáčka

Petrželová omáčka

Cibulová omáčka

Jablečná omáčka

Chlebová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Omáčku jsem udělala k sirloin steaku a k pečeným bramborám. Je jednoduše úžasná a navíc úžasně jednoduchá!!! Mnam!
Obrazek uzivatele
Výborná, doporučují k hovězímu steaku!
Obrazek uzivatele
Výborná, jde skvěle ke steaku i k hranolkám! ;-)
Obrazek uzivatele
Omáčka je opravdu jednoduchá a vynikajicí! Dávala jsem jí ke krkovičce na minutku a šťouchanými brambory se špenátem. Všichni vylizovali talíře :D
Obrazek uzivatele
Vynikajicí, dělal jsem ji k masovým koulím a bylo to blaho

Přidat komentář