
Pepřová omáčka
Skvělá omáčka k řízkům, hovězímu nebo kuřeti.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 30 g másla
- 1 najemno nasekaná cibule
- 1 stroužek česneku
- 40 g čerstvého zeleného pepře
- 125 ml hovězího vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 ml 12% smetany
Na 250 ml
Příprava jídla
1 30g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte. Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka Plešková
25. Březen 2010 13:14
Jolana Typltová
19. Říjen 2014 16:48
Jolana Typltová
17. Listopad 2014 19:31
Zuzana Jindrová
5. Březen 2015 14:44
Adam Benža
14. Červen 2017 13:01