Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá zeleninová polévka s quinoou

Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 100 g bioquinoy
    • 2 lžíce panenského olivového biooleje nebo avokádového s rozmarýnem (mají bioprodejny) + na dochucení
    • 1 velká biocibule, nahrubo pokrájená
    • 2 biomrkve, nakrájené na kousky
    • sůl a pepř
    • 4–5 biorajčat, spařených, oloupaných a pokrájených nebo plechovka
    • loupaných biorajčat
    • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
    • 1 kostka zeleninového biobujonu
    • 100 g bílého zelí, nejlépe bio, pokrájeného na proužky
    • 100 g řapíkatého celeru, nejlépe bio, nasekaného nadrobno

Příprava jídla

1 Properte quinou a nechte ji okapat. Rozehřejte olej a asi dvě minuty na něm opékejte cibuli a mrkev. Pak přidejte quinou a pět minut ji za stálého míchání opékejte. Osolte, přidejte rajčata, rozmarýn, jeden a půl litru horké vody, bujon a přiveďte k varu. Po deseti minutách vhoďte zelí a řapíkatý celer (hrst celeru si nechte stranou) a vařte dalších deset minut. Vypněte, přidejte zbytek celeru a dochuťte solí, pepřem a olejem.

Něco navíc: Polévku můžete ochutit česnekem nebo do ní přímo na talíři přidat konzervovaného tuňáka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biomenu

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Přidat komentář