0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře hotová za pár minut i korun? Zeleninová polévka!

Večeře hotová za pár minut i korun? Zeleninová polévka!
sdílet:
Polévka je grunt. Tuhle větu určitě každý z nás už někdy slyšel od svých prarodičů nebo rodičů. Polévky byly vždy považovány za levné, zdravé a syté jídlo, které dodá tělu potřebnou energii. Pokud tedy zrovna váháte, co uvařit k večeři, pojďte se s námi podívat na pár zeleninových polévek, které budete mít za chvíli hotové a postačí vám k jejich přípravě minimum surovin. Navíc jsou skvělým pokrmem právě teď, na podzim, kdy tělo potřebuje zahřát a dodat potřebnou dávku vitamínů, aby bylo odolnější proti nachlazení.

Špenátová na sílu

Špenát posiluje svaly, ovlivňuje činnost srdce a snižuje krevní tlak. Uvařte si ze špenátu, který v mražené podobě stojí pár korun, hrnec zdravé polévky podle našeho receptu. Pokud chcete trochu experimentovat, vyzkoušejte naše recepty na špenátovou polévku s lososem, s pórkem nebo exotickou s kokosovým mlékem.

Pórková proti dně

Ačkoliv se o pórku ve spojitosti se zdravím příliš nemluví, i tato zelenina účinně působí na mnohé zdravotní problémy. Právě díky svým močopudným vlastnostem je vhodná pro lidi trpící dnou či revmatem, příznivě působí také na činnost mozku. Samotný pórek moc dobrý není, ale polévku z něj vykouzlíte skvělou. Vyzkoušejte jednoduchou mixovanou pórkovou polévku, kterou hravě zvládnete do 20 minut. Pokud se chcete trochu rozmazlit, uvařte si pórkovou polévku dochucenou bílým vínem.

Květáková na imunitu i hubnutí

Co víc si přát než mít na podzim silnou imunitu, abychom nechytili kdejaký bacil, a shodit pár kil, abychom je zase přes Vánoce mohli nabrat. Ideálním receptem pro splnění tohoto přání je květáková polévka. Květák patří mezi jednu z nejzdravějších zelenin. Obsahuje totiž velké množství minerálních látek, stopových prvků i aminokyselin, díky svému vysoce sytícímu efektu je vhodný pro hubnutí. Připravte si klasickou květákovou polévku s knedlíčky nebo extra hřejivou květákovou polévku s kari a zázvorem.


Ikonka tipu

Vyzkoušejte tip partnera týdne:
V Albertu najdete vše, co potřebujete pro přípravu dokonalé polévky. V našich prodejnách si můžete vybrat ze široké nabídky čerstvé zeleniny (včetně té v BIO kvalitě), kvalitního masa a dalších potřebných surovin. Pochutnat si můžete i na poctivých polévkách Fresh bistro, které oceníte během hektických dnů.
 


Hrášková na snížení cholesterolu

Pozor! Nespleťte si hrášek a hrách. Hrášek patří do zeleniny a jedná se o nezralý plod hrachu setého. Zatímco hrách se řadí mezi luštěniny. My se zaměříme na hrášek, který je skvělým zdrojem sacharidů, vitamínů a bílkovin. Celý zástup zdraví prospěšných látek vám dodá talíř hráškové polévky s ředkvičkami a ztraceným vejcem nebo hrášková polévka s mátou a petrželkou.

Dýňová na pročištění

A samozřejmě nemůžeme zapomenout na královnu podzimu, dýni. Ta patří mezi nejdietnější potraviny vůbec, obsahuje velké množství vlákniny, čistí střeva a pomáhá z těla odvádět toxiny. Využijte toho, že je právě její sezóna, a připravte si dýňovou polévku.


Partnerem Týdne polévek je společnost Albert.

Související články

5 večeří: zimní zeleninové polévky
  • Tipy a triky

5 večeří: zimní zeleninové polévky

Květáková polévka s knedlíčky Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky ze šťouchaných brambor s pažitkou, a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení. Pórková polévka s pastinákem Tahle hustá zeleninová polévka s červenou...
5 večeří se špenátem
  • Tipy a triky

5 večeří se špenátem

Jaro se zelená v přírodě i v kuchyni. Při nákupu čerstvého špenátu vybírejte sytě zelené, nenažloutlé listy. Musejí být pěkn&...

Apetit magazín

Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit