Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vosí hnízda

Popis receptu: 
Říká se jim vosí hnízda, ale záleží na Vás, do jaké formičky tohle těsto natlačíte. Protože nejvíce půvabu a chuti získají politá čokoládou pěkně od hlavy k patě! Bez tohoto cukroví si Vánoce představit nedokážu a i recept jsem převzala od maminky. A jako od maminky skutečně jsou!
Autor: kateřina Štroblová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: .
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na těsto: 160g moučkového cukru 160g piškotů + piškoty na podlepení 60g másla (doporučuji povolené, ne přímo z ledničky, lépe se zapracuje) 2 - 3 lžíce mléka 2 - 3 lžíce rumu 2 lžíce kakaa balíček čokoládové polevy na závěr Náplň: 80g másla 50g moučkového cukru 1 lžíce rumu chcete-li hrstka mletých lískových oříšků, mandlí či kokosu (záleží na Vaší chuti a fantazii) + moučkový cukr na vysypávání formiček

Příprava jídla

1. Nejdříve si připravte piškoty tak, že je umelete v robotu, nastrouháte na struhadle nebo pokud chcete větší kousky, dejte je do sáčku a pod utěrkou rozdrťte válečkem. Důležité je mít z piškotů prášek nebo drť. 2. V míse smíchejte piškotový základ se zbývajícími surovinami. Mléko i rum raději přilévejte postupně po lžících, abyste dosáhli té správné konzistence, která se nelepí a bude se Vám dobře zpracovávat. Doporučuji těsto uložit asi na dvě hodiny do lednice. 3. Připravte náplň. Nejlepší je na to ruční šlehač. Máslo nakrájené na menší kousky utřete s cukrem, přilijte rum a zahustěte některou z uvedených možností. Myslete na to, aby náplň nemohla vytéct a držel na ní přilepený piškot. 4. Těsto si nakrájejte na menší kousky, sami zjistíte, kolik je třeba dát do formičky, aby Vám nevylézalo a nedělaly se roztřepené okraje. Vysypávejte formičku moučkovým cukrem, vyplňte těstem a koncem vařečky vždy vytlačte důlek tak, aby se Vám tam vešla náplň. Hotová hnízda plňte náplní a postavte vždy na piškot. 5. Záleží na Vás, jak budete hnízda polévat. Babička jich vždycky dělá tolik, že už pak na polévání nezbývá čas a navíc je jich už polovina snědená :-) Můžete je buď namáčet nebo já je potírám mašlovačkou pro úsporu polevy. Doporučuji dělat je rovnou z dvojité dávky, protože jedna dávka nikdy nestačí!
REKLAMA

Přidat komentář