
Orientální salát
Křupavý salátek...
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 špalíčky svíčkové, každý o hmotnosti 100–140 g
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíci hnědého krupicového cukru
- šťávu ze 2 limetek
- 2 čerstvé chilli papričky, bez semínek, jemně nakrájené
- ½ lžičky rybí nebo sójové omáčky
- 240 g míchaných salátových lístků nebo drobně natrhaných listů zeleného salátu
- 1 okurku a svazek ředkviček, nakrájené na plátky
- svazeček čerstvého koriandru, nasekaného
- olej na potření pánve
- 2 hrsti pražených arašídů, nasekaných
Příprava jídla
1. Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.
2. Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.
2. Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 08:57