Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Orientální salát

Křupavý salátek...

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4M
Opékání 0:04
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 špalíčky svíčkové, každý o hmotnosti 100–140 g
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 lžíci hnědého krupicového cukru
    • šťávu ze 2 limetek
    • 2 čerstvé chilli papričky, bez semínek, jemně nakrájené
    • ½ lžičky rybí nebo sójové omáčky
    • 240 g míchaných salátových lístků nebo drobně natrhaných listů zeleného salátu
    • 1 okurku a svazek ředkviček, nakrájené na plátky
    • svazeček čerstvého koriandru, nasekaného
    • olej na potření pánve
    • 2 hrsti pražených arašídů, nasekaných

Příprava jídla

1. Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.

2. Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.14

Přidat komentář