Orientální salát

Orientální salát

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1030 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 57 g
Tuky 44 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavý salátek...

Suroviny

svíčková 4
každý cca 100-140 g
česnek 2 stroužky
rozdrcený
krupicový cukr 1 PL
hnědý
limetová šťáva
ze dvou kusů
chilli paprička 2 ks
bez semínek, najemno
0.5 ČL
omáčka rybí nebo sójové
salát 240 g
míchané nebo drobně natrhané listy ze zeleného salátu
okurka 1 ks
na plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
koriandr 1
čerstvý, nasekaný
olej
na potření pánve
arašídy 2 hrsti
pražené, nasekané
1. Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.

2. Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte. 

Obchod Apetit