Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Orientální salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1094 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 71 g
Tuky 44 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salátek...

Suroviny

každý cca 100-140 g
česnek 2 stroužky
rozdrcený
hnědý cukr 1 PL
limetová šťáva 2 ks
ze dvou kusů
bez semínek, najemno
rybí omáčka ½ ČL
nebo sojová
salát 240 g
míchané nebo drobně natrhané listy ze zeleného salátu
na plátky
ředkvičky 1 svazek
na plátky
koriandr čerstvý 1
čerstvý, nasekaný
olej
na potření pánve
arašídy 2 hrsti
pražené, nasekané

Postup

1

Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.

2

Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:57
Recept se nachází v č.5/05, str.14