Křupavý salátek...
Suroviny
každý cca 100-140 g
česnek
2
stroužky
rozdrcený
hnědý cukr
1
PL
limetová šťáva
2
ks
ze dvou kusů
chilli paprička
2
ks
bez semínek, najemno
rybí omáčka
½
ČL
nebo sojová
salát
240
g
míchané nebo drobně natrhané listy ze zeleného salátu
okurka
1
ks
na plátky
ředkvičky
1
svazek
na plátky
koriandr čerstvý
1
čerstvý, nasekaný
olej
na potření pánve
arašídy
2
hrsti
pražené, nasekané
Postup
1
Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.
2
Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečte na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4–5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejtenčí plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
Komentáře