Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s celerovým pyré

Skromný celer nabízí takovou spoustu lahodných možností, že jsem ho už dávno pasovala na famózní zeleninu. Spojení s vláčným lososem, v němž po zásluze vynikne jemná, oříšková chuť celerového pyré, je jasným důkazem.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12
Britská

Ingredience

    • 4 kousky lososa, každý o váze kolem 100 g
    • 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na potření ryby
    • 1,5 kg celeru (dvě středně velké bulvy), oloupaného a nakrájeného na kousky
    • 4 lžičky hrubozrnné hořčice
    • 4 lžičky citronové šťávy
    • 200 g čerstvých listů špenátu nebo kapusty (ze středu hlávky), nakrájených
    • cukr, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Lososa trochu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený alobalem.

2. Kousky celeru v kastrolu zalijte studenou vodou. Osolte a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a celer povařte doměkka; trvá to dvanáct až patnáct minut.

3. Gril předehřejte na střední teplotu. Prošlehejte hořčici s citronovou šťávou, špetkou soli, pepře, cukru a lžící oleje.

4. Rybu grilujte čtyři minuty z každé strany. Mezitím z uvařeného celeru slijte vodu, ale trochu jí nechte stranou. Celer v kastrolu rozmačkejte, vmíchejte špenátové (nebo kapustové, spařené horkou vodou) listy a na mírném ohni promíchejte, aby špenát zavadl. Ochuťte lžící hořčičné směsi a promíchejte se lžící vody, v níž se vařil celer. Pyré by mělo být vláčné, ani příliš hutné, ani příliš řídké. Je-li to nutné, osolte je a opepřete.

5. Při podávání na každý talíř navršte porci pyré, rybu položte navrch a všechno zakápněte zbylou hořčičnou směsí. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.16
Obrazek uzivatele
Děkuji za skvělý tip, jak ozvláštnit rybí menu.Neměla jsem sice po ruce lososa,ale s codem Vaše pyré chutnalo taky skvěle.Pro lepší strávení špenátku jsem přidala trošku sladké smetany.Ještě jednou díky, Jana

Přidat komentář