Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými oříšky.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Rýže Řecká

Ingredience

    • 370 g rýže arborio
    • 1120 ml horkého kuřecího vývaru
    • 60 g najemno nastrouhaného parmazánu
    • 40 g másla
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g mladých (baby) špenátových lístků
    • 100 g sýra feta nebo balkánského sýra, rozdrobeného
    • 50 g piniových oříšků nebo sekaných ořechů, opražených

Příprava jídla

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (trvá to čtyřicet minut při 180 °C v elektrické troubě, respektive 160 °C v horkovzdušné).

2 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce osolte, opepřete, vložte špenát, sýr a piniové oříšky, promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní rizoto z trouby

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Pečené rizoto s kuřecím masem

Pečené rizoto s houbami

REKLAMA

Přidat komentář